Ajankohtaista

Siistiksi, Viheralueet

Maaniitun viljelypalstat taas vuokrattavissa – haku alkaa 1.3.

24.2.2023

Kunta vuokraa viljelypalstoja täysi-ikäisille nurmijärveläisille Maaniitun peltoalueelta, osoitteesta Väinöläntie 4b. Yhden palstan koko on 50 m2. Alue on kunnostettu vuonna 2022, jolloin maan kasvukuntoa parannettiin uudistamalla salaojitus sekä lisäämällä kasvualustaan uutta multaa ja kivennäismaata.

Viljelypalstan vuokraus

Palstat on numeroitu ja merkitty viljelyalueella. Palstojen vuokra- eli viljelyaika on 12.5.–13.10.2023. Vuokraan sisältyy ennen viljelyaikaa tehtävä maanmuokkaus, kasteluvesi sekä maatuvan jätteen kompostointimahdollisuus.

Palstoja voi myös vuokrata toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, jolloin viljelyoikeus jatkuu samalla palstalla ympäri vuoden ja siihen asti kunnes sopimus irtisanotaan. Sopimus pitää irtisanoa vuoden loppuun mennessä. Kunta ei muokkaa maata keväisin.

Viljelypalstan hakuaika on 1.3.-30.4.2023. Palstaa voi hakea joko sähköpostitse tai paperisella hakulomakkeella. Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen viljelyspalstat@nurmijarvi.fi.  Ilmoita sähköpostissasi nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Nurmijärven kirjastoista on saatavilla 1.3.2023 alkaen paperisia hakulomakkeita. Hakulomake pitää palauttaa kirjastoon viimeistään lauantaina 29.4.2023.

Viljelypalstat arvotaan hakijoiden kesken 2.5.2023. Hakijalle lähetetään tämän jälkeen kirje, jossa on tietoa vuokrauksesta, alueen säännöistä, viljelypalstan numero sekä lasku, joka tulee maksaa eräpäivään mennessä viljelypaikan varmistamiseksi.

Vuosivuokra on sopimusajalta noin 20–25 €/palsta. Hinta tarkentuu helmi-maaliskuussa 2023, kun tekninen lautakunta on tehnyt siitä päätöksen.

Infotilaisuus viljelijöille 11.5.

Viljelypalsta-asioista pidetään viljelijöille infotilaisuus torstaina 11.5.2023 klo 17 alkaen. Tilaisuudessa tutustutaan viljelyalueeseen, käydään läpi alueen säännöt ja sovitaan yhteisistä toimintatavoista. Kokoontuminen tapahtuu Väinöläntien ja Pekontien kulmassa.

 

Lisätietoa viljelypalstoista löytyy kunnan verkkosivuilta.

Takaisin listaukseen