Torit ja vuokrattavat alueet

Viljelypalstat

Kunta vuokraa viljelypalstoja täysi-ikäisille nurmijärveläisille Maaniitun peltoalueelta, osoitteesta Väinöläntie 4b. Yhden palstan koko on 50 m2. Palstat on numeroitu ja merkitty viljelyalueella.

Alue on kunnostettu vuonna 2022, jolloin maan kasvukuntoa parannettiin uudistamalla salaojitus sekä lisäämällä kasvualustaan uutta multaa ja kivennäismaata.  

Viljelypalstan vuokraus

Viljelypalstan hakuaika on 25.3.-30.4.2024. Palstaa haetaan tällä sähköisellä lomakkeella

Viljelypalstat jaetaan hakijoiden kesken 2.5.2024. Jos hakijoita on enemmän kuin palstoja, niin palstat arvotaan hakijoiden kesken. Ilman palstaa jääneille hakijoille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse.  Palstan saaneelle hakijalle lähetetään palstojen jaon jälkeen sähköpostitse tietoa vuokrauksesta, alueen säännöistä ja viljelypalstan numero. 

Lasku viljelyspalstan vuokrauksesta lähetetään postitse ja se tulee maksaa eräpäivään mennessä viljelypaikan varmistamiseksi. Vuosivuokra sopimusajalta on 25 €/palsta.

Palstojen vuokra- eli viljelyaika yksivuotisilla paikoilla on 10.5.–13.10.2024. Yksivuotisen paikan vuokraan sisältyy ennen viljelyaikaa tehtävä maanmuokkaus, kasteluvesi sekä maatuvan jätteen kompostointimahdollisuus. Yksivuotiset viljelypaikat tulevat hakuun vuosittain ja ne arvotaan hakijoiden kesken.

Palstoja voi myös vuokrata toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, jolloin viljelyoikeus jatkuu samalla palstalla ympäri vuoden ja siihen asti, kunnes sopimus irtisanotaan. Sopimus pitää irtisanoa vuoden loppuun mennessä. Kunta ei muokkaa toistaiseksi voimassa olevien palstojen maata keväisin. 

VUOKRAUSEHDOT
1.  Vuokraajan tulee olla täysi-ikäinen nurmijärveläinen.
2.  Maksamalla viljelypalstan vuokran saa vuokraoikeuden kunnan omistamaan viljelypalstaan.  Hintaan sisältyy maanmuokkaus, kasteluvesi sekä maatuvan jätteen kompostointimahdollisuus.
3.  Vuokraaja sitoutuu noudattamaan viljelypalsta-alueen sääntöjä maksettuaan palstan vuokran eräpäivään mennessä.
4. Sääntöjen rikkomisesta voi kunta irtisanoa yksipuolisesti vuokrasopimuksen. Maksettua vuokraa ei tässä tapauksessa palauteta

Viljelypalstojen sijainti

Palstat on numeroitu ja merkitty viljelyalueella. Palstoilla voidaan viljellä yksivuotisia vihannes-, yrtti- ja kukkakasveja. Monivuotisen vuokrauksen ollessa kyseessä, voidaan viljellä myös monivuotisia ruohovartisia kasveja, kuten raparperia, maa-artisokkaa ja matalia puuvartisia marjapensaita.

Viljelypalstojen sijainti kartalla (siirryt sivulle kartta.nurmijarvi.fi)

Viljelypalstojen numerot karttakuvassa.
Viljelypalstojen numerot

Viljelypalstojen säännöt

SÄÄNNÖT
1.      Viljelypalstat on tarkoitettu vain kotitalouksille.
2.      Kasvit on istutettava siten, että ne eivät haittaa muita viljelijöitä.
3.      Viljelyssä tulee suosia luonnonmukaisia kasvinsuojelu- ja torjunta-aineita.
4.      Vieraslajien istuttaminen ja viljely on kielletty.
5.      Palsta ja viljelyalue tulee pitää siistinä. Viljelyyn kuulumattomat tavarat ja roskat viedään pois.