Ajankohtaista

Kaikki

Maaliskuussa kirjastoissa huvielämää, rakkausrunoja ja parantolahistoriaa

28.2.2024

Pääkirjaston maaliskuun K60-tapahtumassa on mahdollista päästä kierrokselle 1900-luvun alun Helsingin taiteilijaravintoloihin. Oppaana huvielämän pyörteissä toimii runoilija ja lehtimies Eino Leino, joka tunsi Helsingin kapakat ja niissä viihtyvät erikoiset persoonallisuudet. Esitys sisältää Leinon runoihin sävellettyjä lauluja. Eino Leinon roolissa nähdään näyttelijä, muusikko ja näytelmäkirjailija Heikki Lund.

Rajamäessä luento parantolaelämästä

Mikä yhdistää Hyvinkään, Nummelan sekä Kiljavannummen parantoloita? Mäntymetsät ja raikas vuoristoilma, jotka ovat otollisia etenkin keuhko-ongelmista kärsiville ihmisille. Siinä missä Hyvinkään parantola muistutti enemmän nykyisiä kylpylöitä, kaksi muuta erikoistuivat aikakauden viheliäsimpiin tauteihin kuuluneen tuberkuloosin hoitoon.

Hyvinkään museokeskus Taikan johtaja Tuomas Ravea on perehtynyt etenkin Hyvinkään parantolaan, mutta nostaa esiin luennollaan Rajamäen kirjastossa myös Nurmijärven parantoloiden historiaa.

Kevät hulmuten saa

Klaukkalan kirjastossa taas päästään runojen äärelle, kun lausuja Anu Vänskä saapuu esittämään runoja kevään tulosta ja tunnelmasta. Mukana tietysti myös rakkausrunoja!

K60: Suruttomain seurakunta – Eino Leino huvielämän pyörteissä
ti 5.3. klo 13 pääkirjasto, Punamullantie 1
 

K60: Vapautta ja vuoristoilmaa – Parantolaelämää Keski-Uudellamaalla
ti 12.3. klo 15 Rajamäen kirjasto, Kiljavantie 1
 

K60: Kevät hulmuten saa! Lausuja Anu Vänskä.
ti 19.3. klo 15 Klaukkalan kirjasto, Kuonomäentie 2
 

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Lisätiedot www.nurmijarvi.fi/museo

Kuvassa Hyvinkään museokeskus Taikan johtaja Tuomas Ravea. Kuva Teemu Heikkilä.

Takaisin listaukseen