Ajankohtaista

Liikenne, Pelastuslaitos

Lumimyräkkä aiheuttanut kolareita – pelastuslaitos kehottaa välttämään liikennöintiä

13.1.2021

Maanantaina alkanut runsas lumisade on aiheuttanut keskiviikkoaamuun mennessä viitisenkymmentä tieliikennetehtävää Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle. Kolareiden ja ulosajojen lisäksi erityisesti rakas liikenne on ollut vaikeuksissa keliolosuhteiden takia. Kolme linja-autoa ajoi ojaan Vantaan Hanabölen rantatiellä ja yksi Pornaisissa. Myös nyt keskiviikkoaamuna Hanabölentiellä on linja-auto ja henkilöautoja ojassa. Lisäksi pääväylillä on ollut muutamia rekkojen, yhdistelmäajoneuvojen ja rahtiliikenteen ulosajoja, joista merkittävin tapahtui Kehä III:lla , jossa kolmen kuorma-auton suistuminen ojaan ruuhkautti yöllä liikenteen. Henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty, sillä autoilijat ovat selkeästi laskeneet ajonopeuksia sekä noudattaneet varovaisuutta.

Runsas lumentulo voi aiheuttaa haittaa myös kevyille rakennuksille. Pelastuslaitos kutsuttiin apuun, kun Järvenpään Vanerikujalla kuplahallin katto oli lumesta notkollaan.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella on 13.1.2021 klo 07:30 mennessä ollut yhteensä 52 tehtävää, joista 47 kpl on ollut tieliikennetehtäviä. Vantaalla tehtäviä on ollut 28, Hyvinkäällä 6, Järvenpäässä 6, Nurmijärvellä 4, Mäntsälässä 4, Pornaisissa 1 ja Tuusulassa 3. Keravan alueella ei ole tähän mennessä ollut tehtäviä.

Pelastustiet tulee pitää ajokelpoisina

Pelastuslaitos muistuttaa, että pelastustiet tulee pitää ajokelpoisina, jotta apu pääsee tarvittaessa perille. Erityisesti ambulansseille keli on haasteellinen ja kolme ambulanssia on ollut ongelmissa kinosten takia tänä aikana.

Pelastuslaitos kehottaa välttämään liikennöintiä

Pelastuslaitos kehottaa kansalaisia mahdollisuuksien mukaan välttämään liikennöintiä. Tiealueiden kunnossapito on paikoin pahasti ruuhkautunut ja osa tiestöstä ei ole ajettavassa kunnossa. Liikenteessä pitää varata riittävästi ajoaikaa ja muistaa turvavälit. Poikkeuksellinen säätilanne tulee edelleen aiheuttamaan liikenteen ruuhkautumista ja myös ajoneuvojen ulosajoja. Lumisateen on ennustettu jatkuvan tänään iltapäivään saakka.

 

Takaisin listaukseen