Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Lapset, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Lepsämän koululle käyttörajoituksia koronatilanteen vuoksi – 4.-6.-luokkalaiset etäopetukseen

23.11.2021

Keusoten sosiaali- ja terveydenhuollon jaosto on päättänyt rajoittaa Nurmijärven kunnan alueella sijaitsevan Lepsämän koulun perusopetuslain mukaista perusopetusta antavien tilojen käyttöä aikavälillä 24.11.–5.12.2021. Tiloja ei voi käyttää luokka-asteiden 4–6 opettamiseen, pois lukien erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita ja valmistavan opetuksen oppilaita. Näiden oppilaiden opetus järjestetään lähiopetuksena. Päätös on välttämätön tartuntataudin leviämisen estämiseksi.

Päätös on voimassa 24.11.-5.12.2021 tai kunnes asiasta päätetään toisin.

Nurmijärven kunta valmistelee Keusoten sosiaali- ja terveydenhuollon jaoston päätöksen pohjalta päätöksen siirtyä etäopetukseen samoilla reunaehdoilla. Päätös tehdään tänään 23.11.2021.

Lepsämän 4-6 luokka-asteiden oppilaat tulevat huomenna 24.11.2021 koululle normaalin lukujärjestyksen mukaisesti. Oppilaat saavat aamulla ohjeet omilta opettajiltaan. Tämän jälkeen siirrytään etäopetukseen hallitusti. Koulukuljetukset järjestetään kuljetusoppilaille ja koulu tiedottaa aikatauluista.

Nurmijärven koronatilanne on huolestuttava

Nurmijärven koronatartuntojen määrä on noussut viimeisen viikon aikana 50 tartunnasta 142:een. Koronatartuntoja on esiintynyt sekä aikuisissa ja lapsissa, erityisesti 0-9-vuotiaissa, alkuluokilla, alakouluilla ja päiväkodissa. Nurmijärven kahden viikon ilmaantuvuusluku on Keusoten alueen suurin 453 / 100 000 / 14 vrk. Koronatorjunnan tehostamiseksi viestintää Nurmijärven tilanteesta ja toimia kouluilla on lisätty yhdessä Nurmijärven kunnan kanssa.

Keusote pyytää huomioimaan, että jokainen voi vaikuttaa omilla toimillaan koronaepidemia-tilanteeseen noudattamalla alueemme koronasuosituksia ja rajoituksia sekä turvaohjeita.

Takaisin listaukseen