Ajankohtaista

Nurmijärven Sähkö, Sähkö, Yritykset

Lauri Laine Nurmijärven Sähkön toimitusjohtajaksi

3.6.2022

Nurmijärven Sähkö Oy:n ja Nurmijärven Sähköverkko Oy;n toimitusjohtajaksi on valittu diplomi-insinööri Lauri Laine. Hän aloittaa tehtävässä syyskuussa 2022.

Laineella on pitkä ja monipuolinen kokemus energia-alalta. Hän siirtyy tehtävään Valkeakosken Energian toimitusjohtajan tehtävästä. Lisäksi hän on toiminut useamman energia-alan yhtiön, kuten Puhurin, Kanteleen voiman ja Omavoiman, hallituksissa kehittämässä mm. Suomen suurimpia tuulivoimapuistohankkeita Pohjanmaalla ja Pohjois-Suomessa, käynnistämässä biojalostamohanketta Haapavedellä sekä perustamassa paikallisten energiayhtiöiden yhteisesti omistamaa sähkönmyyntiyhtiötä.

Nurmijärven Sähkö on yhtiönä Laineelle tuttu, sillä hän on aiemmin toiminut yhtiössä sähkökaupasta vastaavana johtajana.

”Nurmijärven Sähkön toimitusjohtajan tehtävä on minulle henkilökohtaisesti äärimmäisen innostava. Tunnen yhtiön, sen toimintaympäristön ja suuren osan henkilöstöäkin hyvin. Uskon, että pystyn tuomaan mukanani kokemukseni ja laajan verkostoni kautta uusia näkökulmia johtamiseen sekä molempien yhtiöiden kehittämiseen energia-alan suuressa murroksessa. Olemme Valkeakoskella käynnistäneet uuden strategian sekä saaneet suuria kehittämishankkeita maaliin. Yhtiön taloudellinen tulos on kehittynyt merkittävästi, ja yhtiö on saavuttanut kuuden vuoden toimikauteni aikana historiansa parhaat tulokset. Paikka kotikunnassani Nurmijärvellä aukesi tilanteessa, jossa voin hyvällä mielellä tarttua uusiin haasteisiin”, Lauri Laine kertoo.

Nurmijärven Sähkön hallituksen puheenjohtaja Jari Vainio kertoo hallituksen vakuuttuneen Laurin osaamisesta. Myös Nurmijärven kunnan konserniohjaukselta tuli täysi tuki valinnalle.

”Laurilla on vakuuttavaa näyttöä Valkeakoskelta ja yhtiömme voivat hyödyntää monipuolisesti hänen osaamistaan ja kokemustaan nopeasti kehittyvällä energia-alalla. Olemme iloisia, että rekrytoinnissa asiat loksahtivat ripeästi kohdilleen ja toimitusjohtajan vaihto saadaan sujumaan saumattomasti”, Jari Vainio kertoo.

Takaisin listaukseen