Ajankohtaista

Lapset, Nuoriso

Lapsen oikeuksien päivä – tehdään yhdessä työtä paremman lapsuuden eteen

20.11.2020

Lapsen oikeuksien päivä, 20.11., on  tänä vuonna Suomessa ensimmäisen kerran virallinen liputuspäivä. Liputtaminen on hieno tapa kunnioittaa lapsen oikeuksia ja muistuttaa, että Suomi on lapsille yksi parhaita maita maailmassa. Samalla se antaa lupauksen siitä, että me kaikki yhdessä teemme työtä paremman lapsuuden eteen. Jokaisella lapsella on oikeus tulevaisuuteen, ja jokaiselle lapselle on turvattava mahdollisuudet tavoitella omia tulevaisuuden unelmiaan.

Nurmijärven kunta juhlistaa päivää nostamalla tänään liput salkoon. Kunnassa useat toimijat pitävät huolta lapsen oikeuksista, tänään ja myös kaikkina muina vuoden päivinä. Tästä hyvänä esimerkkinä käynnissä oleva Lukkarin koulun ”Yhdessä”-kampanja, jossa haastettiin lasten perheet viettämään enemmän aikaa yhdessä. Kampanja kannustaa perheitä yhdessä tekemiseen, esimerkiksi lukemiseen, liikkumiseen tai lautapelien pelaamiseen.

Valtioneuvosto juhlistaa Lapsen oikeuksien päivää tapahtumalla, jossa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen ja pääministeri Sanna Marin esittävät videotervehdyksensä lapsille ja nuorille. Aamun videolähetyksessä näytetään myös Elastisen huikea tilaisuutta varten tehty esitys tallenteena. Tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä klo 8 alkaen valtioneuvoston YouTube-kanavalla, ja se on klo 9 alkaen katsottavissa myös tallenteena.

Takaisin listaukseen