Ajankohtaista

Katu- ja tiesuunnitelmat, Lapset, Liikenne, Lukio, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Rakentaminen

Kuntotien ja Kiikkaistenkujan alikulkutunneli suljettu 10.–14.5.

9.5.2023

Nurmijärveläiset nuoret pääsevät ensi viikolla maalaamaan katutaideteoksen Klaukkalaan, Kuntotien ja Kiikkaistenkujan välillä sijaitsevaan alikulkutunneliin. Alikulun seinien pintamateriaali ei sovellu maalattavaksi, minkä takia seinät pitää tasoittaa ennen projektin toteuttamista. Seinien tasoituksen ja muiden korjaustöiden takia alikulkutunneli on suljettu 10.–14.5. välisen ajan päiväsaikaan ja iltaisin. Klaukkalantien yli pääsee kulkemaan joko Klaukkalantie – Ropakkotie tai Klaukkalantie – Lepsämäntie risteyksien kohdalta, joissa molemmissa on liikennevalot.

Pohjatöiden teko alkaa keskiviikkona 10.5.

Kunnan tekninen keskus vastaa alikulkutunnelin pohjatöiden toteuttamisesta.

” Alikulun seinien pintamateriaali ei sellaisenaan sovellu maalattavaksi, vaan alikululle joudutaan ensin tekemään pientä peruskorjausta ja sen jälkeen pintojen tasoitusta, jotta siitä saadaan mahdollisimman pitkäikäinen. Tämän takia alikulku joudutaan sulkemaan 10.–14.5. väliseksi ajaksi päiväsaikaan ja iltaisin. Öisin alikulku on käytettävissä”, kertoo liikunta- ja viheraluepäällikkö Ville Ruokoja

”Tasoituksen jälkeen maalataan seinät, ja myös tunnelin katto, mistä saadaan sitten hienosti lisätilaa nuorten maalauksille”, Ruokoja lisää.

Karttakuva Klaukkaln Kiikkaistenkujan ja Kuntotien liikennejärjestelyistä, kun alikulkutunneli suljettu.

Nuoret suunnittelevat ja toteuttavat katutaideteoksen

Nuoret pääsevät osallistumaan lähiympäristönsä ilmeeseen antamalla synkänoloiselle, harmaalle alikulkutunnelille piristystä ja väriä, mikä varmasti ilahduttaa kaikkia käyttäjiä.

Nuorten maalausprojekti alkaa Monikossa järjestettävillä työpajoilla 15.–16.5., joiden aikana osallistujat suunnittelevat teoksen ja valmistelevat sen maalaamista tekemällä luonnoksen ja sapluunoita.

Teos toteutetaan 17.–18.5. alikulkutunnelilla järjestettävissä ohjatuissa maalauspajoissa, joiden aikana osallistujat saavat katutaiteeseen erikoistuneen Helsinki Urban Art -yhdistyksen ammattilaisilta opastusta spraymaalien käyttämisessä.

Maalausprojektista juttua esimerkiksi kunnan Tiedotuslehdessä.

Valtuustoaloitteessa 15.6.2022 esitettiin, että kunnan talousarviossa sitouduttaisiin antamaan nurmijärveläisille nuorille mahdollisuus maalata Klaukkalantien alikulkujen seiniin taidetta. Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 15.9.2022, että aloitteessa esitettyä toimintaa voidaan pilotoida maalaamalla Klaukkalassa Kuntotien ja Kiikaistenkujan välissä sijaitseva alikulku.

Takaisin listaukseen