Ajankohtaista

Koronavirus, Lapset, Terveys, Varhaiskasvatus

Kunta pyytää huoltajia varautumaan päiväkotien ja päiväkotiryhmien sulkemisiin lyhyellä varoitusajalla

21.1.2022

Nurmijärven päiväkotien tilanne on vallitsevasta koronatilanteesta erittäin vaikea. Työntekijöiden sairastumisista ja sijaispulasta johtuvan henkilöstöpulan vuoksi kunta on varautunut päiväkotiryhmien tai päiväkotien hetkellisiin sulkemisiin. Tällöin kunta ei voi järjestää lapsen varhaiskasvatusta määrättyyn ajanjaksoon lapsen omassa päiväkotiryhmässä, vaan lapsen päivähoito tapahtuisi joko toisessa ryhmässä, päiväkodissa tai kotona. Kun hoito tapahtuu kotona, perheille korvataan poissaolo hyvittämällä asiakasmaksut lapsen poissaolopäiviltä. Hetkellinen päiväkotiryhmän/päiväkodin sulkeminen on viimeisiä keinoja, johon kunta ryhtyy ainoastaan pakon sanelemana.

Kunta on tänään 21.1.2022 tiedottanut vallitsevasta tilanteesta varhaiskasvatuksen huoltajia Päikyn välityksellä, jotta huoltajat osaavat varautua mahdollisesti nopeisiinkin muutoksiin.

Nurmijärven kunta tiedottaa mahdollisista muutoksista ja sulkemispäätöksistä varhaiskasvatuksen huoltajia Päikyn välityksellä. Kunta toivoo, että varhaiskasvatuksen huoltajat seuraavat aktiivisesti Päikkyä.

Kunta pahoittelee vallitsevasta tilanteesta aiheutuvaa huolta ja vaivaa.

Takaisin listaukseen