Ajankohtaista

Päätöksenteko, Valtuusto

Kunnanvaltuusto päätti Keusoten kuntayhtymän purusta ja Kyijynpuiston asemakaavamuutoksesta

15.3.2023

Kunnanvaltuusto päätti omalta osaltaan kokouksessaan 15.3.2023 Keusoten kuntayhtymän purusta. Lisäksi valtuusto päätti Klaukkalan Kyijynpuiston asemakaavamuutoksesta. Kunnanjohtaja Outi Mäkelä käsitteli ajankohtaiskatsauksessaan kunnan tilinpäätöstä ja taloustilannetta.

Sote-uudistuksen perusteella Keski-Uudenmaan sotekuntayhtymän (Keusote) tehtävät ja niitä hoitava henkilöstö sekä Keusoten omaisuus siirtyivät 1.1.2023 Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Tämän vuoksi Keusoten kuntayhtymä voidaan purkaa. Keusoten perussopimuksen mukaan kuntayhtymän purkamisesta ja purkamisen yksityiskohtia koskevasta sopimuksesta päättävät jäsenkuntien valtuustot. Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti omalta osaltaan purkaa Keusoten kuntayhtymän kokouksessaan 15.3.2023.

”Tähän päätökseen päättyy yksi, merkittävä, ajanjakso kuntamme historiassa. Tästä vuodesta alkaen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa hyvinvointialue, eikä kunnalla ole samanlaista roolia palveluiden tuottamisessa ja ohjaamisessa. Toki yhteistyö jatkuu jatkossakin”, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen kertoo.

Lue lisää kunnan kotisivuilta.

Valtuusto hyväksyi Kyijynpuiston asemakaavamuutoksen

Valtuusto hyväksyi Klaukkalan keskustassa Klaukkalantien varressa sijaitsevan Kyijynpuiston asemakaavamuutoksen. Päätöksen johdosta Kyijynpuiston alueelle on mahdollista rakentaa asuinrakentamista. Alueelle muodostuu kaksi asuinkerrostalojen tonttia (AK) ja niitä varten varattu autopaikkojen korttelialue (LPA). Molemmilla AK-tonteilla on rakennusoikeutta 2000 kerrosneliömetriä ja suurin sallittu kerrosluku on kuusi (VI). Asiaan voi tutustua kunnan kotisivuilla.

Viitaselle ero luottamustehtävistä

Valtuusto myönsi Kirsi Viitaselle (kesk) eron sivistyslautakunnan varajäsenyydestä sekä Poliisin neuvottelukunnan jäsenyydestä. Lisäksi valtuusto valitsi täydennysvaalissa sivistyslautakunnan varajäseneksi Helena Hyvämäen ja poliisin neuvottelukunnan jäseneksi Tarja Stormbomin.

Tilinpäätös tulossa kunnanhallituksen päätettäväksi 27.3.

Kunnanhallitus käsittelee Nurmijärven kunnan tilinpäätöksen vuodelta 2022 maanantaina 27.3.2023. Kunnan toiminnan ja investointien rahavirta on tilinpäätöksessä 6,2 miljoonaa negatiivinen ja kunnan lainakanta kasvoi viime vuonna 10,7 miljoonaa. Tilinpäätös pitää sisällään myös myönteisiä asioita, sillä sote-kustannukset ja verotulot toteutuivat ennustettua parempina. Kunnan tilikauden ylijäämä asettuu investointivarauksen jälkeen 3,2 miljoonaan euroon. Tiedot ovat alustavia ja niihin voi tulla pieniä muutoksia tilintarkastuksen myötä.

”Olemme tulleet aikaan, jolloin velalla on jälleen korko. Kunnan korkokulut ovat lyhyessä ajassa nousseet merkittävästi ja vuosittaiset kokokulut uhkaavat nousta yli kymmeneen miljoonaan euroon”, kunnanjohtaja Outi Mäkelä kertoi.

Lue lisää tilinpäätöksestä 2022 kunnan kotisivuilta.

TE-palvelut kunnan vastuulle vuonna 2025

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä nosti ajankohtaiskatsauksessa esille myös TE-uudistuksen, johon liittyvän lainsäädännön eduskunta hyväksyi 1.3.2023. Uudistuksessa TE-toiminnot siirtyvät valtiolta kunnille. ”Selvitämme parhaillaan mallia, jolla TE-palvelut olisi tarkoituksenmukaista toteuttaa vuoden 2025 alusta alkaen. Kuntamme näkökulmastamme merkityksellistä on se, mikä on Nurmijärven kunnan oma päätösvalta eri malleissa”, Outi Mäkelä kertoo.

Valtuustoaloite asuinalueiden viimeistelyyn liittyen

Sampo Karpo (kok.) ja Visa Tarikka (kok.) jättivät valtuustoaloitteen kunnan uusien asuinalueiden viimeistelytöiden aikatauluttamisesta ja nopeuttamisesta.

Takaisin listaukseen