Ajankohtaista

Kaikki, Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 8.4.2022 – Tule mukaan luomaan matkailuelämyksiä Nurmijärvelle!

8.4.2022

Nurmijärveen on viimeisten vuosien aikana kohdistunut entistä enemmän kiinnostusta myös matkailukohteena. Olemme myös lisänneet matkailuun ja kohteisiimme liittyvää viestintää ja panostaneet kesäesitteisiin, tiedotukseen sekä kohteidemme brändäykseen, jotta matkailijoiden kynnys löytää Nurmijärvi madaltuisi entisestään. Muodikkaaksi nousseet lähi- ja luontomatkailu näkyvätkin jo lisääntyneinä kävijämäärinä kohteissamme, joten nyt on hyvä hetki pistää hommaa vielä isommalle.

Nurmijärven sijainti pääkaupunkiseudun ytimessä, lähellä lentoasemaa, kauniit maisemat ja luontokohteet ovat valttikortteja, jotka ovat vielä varsin vähän hyödynnettyjä. Mutta meiltä löytyy myös muunlaista sisältöä ja elämyksiä – vilja-, marja- ja eläintiloja, monenlaista kulttuuria, eri alojen taiteilijoita, alkoholihistoriaa, panimotoimintaa, rosvoja, käsityöntaitajia, eräoppaita jne.

Pian odotetaan jälleen kansainvälisenkin matkailun elpyvän, joten nyt on hyvä hetki pistää homma isommalle ja rakentaa matkailun ympärille erilaisia toimivia palvelukokonaisuuksia.

Nurmijärven kunnan ajatus on, että me kuntana voimme auttaa ja tukea alan palveluiden syntymistä ja kehittymistä, sekä näkyvyyttä. Myös uunituore strategiamme nostaa esiin vahvasti matkailun roolin siinä, että Nurmijärvi on paremman arjen ilmiö.

Nurmijärven kunnan matkailukoordinaattori Janne Raudaskoski on käynnistänyt useita projekteja matkailualan tukemiseksi. Parhaillaan työn alla on kesäesite ja toukokuussa lanseerataan Visit Nurmijärvi -sivusto.

Visit -sivusto on monelle tuttu konsepti ja se kerää Nurmijärven kunnasta löytyvät palvelut matkailijoille ystävälliseen ja helppokäyttöiseen muotoon. Kutsumme sivustolle maksutta mukaan kaikki alueen matkailu- ja elämyspalveluita tarjoavat yritykset ja toimijat.

Sivusto ohjaa kävijät yrityksen omiin kanaviin, kuten kotisivuille, verkkokauppaan, someen sekä näyttää googlemapsista yrityksen sijainnin. Kaiken kaikkiaan siis oivallinen kanava saavuttaa matkailijoita läheltä ja kaukaa.

Nyt on se hetki, jolloin kaikkien mahdollisten toimijoiden kannattaa ilmoittautua mukaan sivustolle. Takarajaa ilmoittautumisille on jatkettu viikolla 18.4. asti.

Samalla ilmoittautumislomakkeella Visit-sivuille ilmoittautumisen yhteydessä voit ilmoittautua maksutta mukaan myös Nurmijärven kesä 2022 -esitteeseen, joka jaetaan jokaiseen kotitalouteen Nurmijärvellä, sekä Uudenmaan Aarre App sovellukseen, jolla matkailijat voivat löytää Uudenmaan kohteita. Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät täältä.

Toinen keino, jota kautta olemme tukemassa nurmijärveläisiä elämyksiä tarjoavia yrityksiä ja toimijoita on Doerz Nurmijärvi -elämyspalvelualusta. Palvelun kautta voi tarjota elämyksiä ja aktiviteetteja varattavaksi ja kaupiteltavaksi pientä komissiota vastaan.

Doerz on käytössä jo yli 85 kunnassa ja kaupungissa palvelemassa yrittäjiä ja asiakkaita. Mikäli sinulla on elämys tai aktiviteetti, jonka haluaisit tarjota Doerz alustalle voit liittyä maksuttomasti osoitteessa Doerz Nurmijärvi. Lisätietoja tästä ja muistakin matkailun asioista antaa matkailukoordinaattori janne.raudaskoski@nurmijarvi.fi

Innostuitko? Rauta on nyt kuumaa ja uusiakin ideoita kannattaa takoa ja pistää itämään.

Yhdessä teemme elämysten Nurmijärven!

Takaisin listaukseen