Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi, Vaalit

Kunnanjohtajan blogi 6.1.2024 – Mitä 2024 tuo Nurmijärvelle?

6.1.2024

Kunnan vuosi alkaa päätöksenteossa Klaukkalan minipalveluverkon päätöksillä. Tammikuussa saamme vaikutusten ennakkoarviointeja suunnitelmista. Päätöksenteko alkaa lautakunnissa tammi-helmikuussa ja alustavasti päätökset on aikataulutettu valtuustoon 13.3. Kun päätökset on tehty, on tarkoitus edetä ripeästi terveiden ja tarkoituksenmukaisten tilojen edistämisessä.

NUUKA-päätösten toimeenpano jatkuu vuonna 2024 (linkki NUUKA-päätöksiin) päätöksenteon eri tasoilla. Päätökset näkyvät mm. alkuluokkatoiminnan loppumisena syksystä 2024, energiankulutuksen säästöinä ja luottamustoimipalkkioiden leikkauksena.

Keusoten palveluverkkopäätökset tulevat vaikuttamaan myös kuntaan merkittävällä tavalla. Toivomuksemme on, että kuntalaisten palvelut turvataan ja saamme sote-toimitilat joko myytyä toimijoille tai että voimme solmia Keusoten kanssa pitkät vuokrasopimukset. Nykyisissä sopimuksissa on puolen vuoden irtisanomisaika.

Kuntakentän yksi merkittävimmistä muutoksista, TE-uudistus, on valmistelussa koko vuoden 2024. TE-palvelut siirtyvät kunnille vuoden 2025 alusta ja siirtymän valmistelussa on vielä varsin paljon työtä. Nurmijärvi on rakentamassa yhteistä mallia Hyvinkään, Tuusulan, Mäntsälän, Järvenpään ja Pornaisten kanssa siten, että Järvenpää toimii isäntäkuntana.

2024 etenee moni isompi hanke, kuten Kirkonkylän keskustan kehittäminen, Rajamäen kampus, NYKin saneeraus ja lukiohanke, yritysalueiden edistäminen, MAL-sopimusneuvottelut, kunnan historiikin kirjoitus, tonttien ja kunnalle tarpeettomien kiinteistöjen myynti.

Valtakunnallisesti vuosi 2024 alkaa jännittävästi presidentin vaaleilla, joiden ensimmäisen kierroksen äänestyspäivä on 28.1. ja toisen kierroksen 14.2. Nurmijärven kuntaan vaalit vaikuttavat siten, että meilläkin suuri joukko luottamushenkilöitä, vapaaehtoisia ja vaalivirkailijoita työskentelee äänestysten onnistumiseksi. Vuosi 2024 on kaksien vaalien vuosi, nimittäin 9.6. on europarlamenttivaalien äänestyspäivä. Jo tässä vaiheessa kiitos kaikille, jotka ovat lupautuneet äänestyspaikoille ja muuhun vaalien järjestelytoimintaan avuksi. Toivottavasti kaikki äänioikeutetut aktivoituvat äänestämään.

Maailmantilanteen kannalta edellä mainittuja vaaleja jännittävämmät vaalit vuonna 2024 ovat todennäköisesti kuitenkin USA:n presidentinvaalit, jotka pidetään 5.11.

Toivotaan, että vuosi 2024 on diplomatian, yhteistyön, rauhan ja rakentamisen vuosi.

Panostamme kunnassa edelleen avoimeen vuoropuheluun ja teemme töitä sen eteen, että kuntalaisilla ja kunnassa toimivilla yhteisöillä on mahdollisimman matala kynnys osallistua kuntaa koskevaan keskusteluun ja kunnan kehittämiseen.

Paremman arjen vuotta 2024 kaikille!

Pidetään yhteyttä!

Outi

 

Takaisin listaukseen