Ajankohtaista

Kaikki, Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 20.6.2024 – Taabor elää – elätkö sinä?

20.6.2024

Tänä kesänä Taaborin vuorella esitetään Aleksis Kiven näytelmä Karkurit, sekä Taavi Vartian ohjaama Peter Pan.

Riuhtaistaksemme itsemme irti algoritmien koukusta, me tarvitsemme haasteita, jotka ruokkivat ajatteluamme, luovuuttamme ja antavat meille vapautta – omaa tilaa.

Karkurit on kulttuuriteko, jollaisia tämä somen ryöstämä aika tarvitsee.

Paikalleen hiljentyvä yleisö ja odotusta kihelmöivä näyttämö suorastaan pakottavat meidät hiljentämään mediat. Ne kutsuvat meitä matkalle, jolta palaamme taskut täynnä aarteita.

Kiven kieli on kansallisaarteemme. Tuo koreasti kirmaileva lumoava liero, joka varkain kietoo sydämesi, pyörittää voimallisesti pääsi ja leikittelee kuin kunnon huimaus. Kiven kieli kukkii Karkureissa runsaana, kuin huumaava syreeni.

Rakkautta, vallanhimoa, lurjustelua, sovintoa ja anteeksiantoa. Kivi-Juhlien Karkurit tarjoaa elämää täydessä värikirjossa. Se haastaa meidät myös itse elämään.

Kivi-Juhlien Karkurit esitetään Taaborilla kahdessa osassa: 16.6-30.6. sekä 17.8.-25.8. Lisätietoja ja lippuja saat mm. täältä linkistä.

Taaborin kesäteatterin Peter Pan puolestaan on klassikko, johon ohjaaja Taavi Vartia on ripotellut annoksen taikapölyä. Iloa ja vauhtia pursuava esitys sopii kaiken ikäisille ja sitä tähdittävät suositut näyttelijät Timo Lavikainen, Sanna Stellan ja Amelie Blauberg.

Peter Pan näytelmää esitetään Taaborilla 12.7. – 31.7. välisenä aikana. Näytösajat ja lisätiedot voit katsoa täältä.

Taaborin kesäkahvila Puolmatkan krouvi palvelee museomäellä ja tapahtuma-alueella vierailevia heinäkuun loppuun saakka.

Lauantaina 10.8. Amadeus Lundberg, Tangokuningas 2009 ja Suomalaisen kevyen musiikin kestosuosikki saapuu Taaborille. Vuonna 2024 tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun Amadeus Lundberg kruunattiin tangokuninkaaksi Tangomarkkinoilla. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään keväällä 2024 Romanssi -konserttikiertue. Amadeus Lundbergia säestävät tässä tunnelmallisessa ja intiimissä konsertissa viulisti Lotta Marien sekä harmonikkataiteilija ja kosketinsoittaja Samuli Jokinen. Juontajana toimii sanavalmis tangoprinssi 2006 Jarno Itkonen. Liput lippu.fi

 

Esko Rahkonen musiikkinäytelmä nähdään Taaborilla la 31.8. klo 15.  Musiikkinäytelmä vie katsojan Eskon nuoruusvuosiin ja aikakauteen, jolloin Esko nousi yhdeksi Suomen tunnetuimmista artisteista. Yleisö voi elää ja tuntea uudelleen oman nuoruutensa unohtumattomat hetket Eskon laulujen parissa. Näytelmässä tulkitaan kruunaamattoman kuninkaan levyttämiä kappaleita, muun muassa Syvä kuin meri, Kotiseutu Pohjolassa ja monia muita hittejä. Näytelmässä esiintyvät tangokuninkaat Petri Hervanto ja Jarno Kokko, tangoprinssi 2006 Jarno Itkonen ja iskelmätähti J. Eskelinen. Säestyksestä vastaa Legenda-orkesteri kapellimestarinaan Seppo Rehnström. Liput lippu.fi

 

Aleksis sanoi Minä elän! Kivi-juhlat varmistavat upealla työllään, että Hän elää! Eikä totisesti tarvitse lähteä Nurmijärveä pidemmälle, että myös Sinä elät!

Outi

Takaisin listaukseen