Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 24.2.2023 – Slava Ukraini

24.2.2023

Vuosi sitten 24.2. varhain aamulla Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja aloitti maailmaa perustavalla tavalla muuttaneen sodan.

Venäjän lukuisat iskut siviilikohteisiin ja muut sotarikoksiksi luokiteltavat julmuudet ovat johtaneet tuhansiin ukrainalaisiin siviiliuhreihin ja maan kriittisen infrastruktuurin osittaiseen tuhoutumiseen. Miljoonat ukrainalaiset ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Sodan vaikutukset ja jäljet näkyvät laajasti eri puolilla maailmaa mm. taloudessa, kaupankäynnissä, energiakysymyksissä, elintarvikkeiden saatavuudessa ja turvallisuuspolitiikassa.

Suomi muiden Euroopan maiden joukossa on osoittanut täyden solidaarisuutensa Ukrainalle ja sen kansalle. Olemme pystyneet tarjoamaan koordinoitua humanistista, poliittista, taloudellista sekä aineellista tukea.

Suomalaisilla on ollut halua ja kykyä auttaa eri tavoin. Nurmijärvellä, kuten muissakin Suomen kunnissa sotaa pakenevat on otettu vastaan huolta pitäen. Vapaaehtoisten tuki ja lahjoitukset ovat olleet ja ovat jatkossakin suuri apu.

Nurmijärven kunta on koostanut teemasivuilleen tietoa Ukrainan sodasta ja tavoista, joilla ukrainalaisia voi auttaa.

Sota koskettaa meitä kaikkia ja näkyy arjessamme. Nurmijärven kunta osoittaa tukeaan Ukrainan kansalle sodan syttymisen vuosipäivänä nostamalla Ukrainan värit ja teeman esille kunnan viestintäkanavissa.

Kannustamme myös kuntalaisiamme osoittamaan tukeaan sopivaksi katsomallaan tavalla – esimerkiksi antamalla apua, tuomalla näkyville ukrainan värejä tai hiljentymällä Ukrainan Suomen-suurlähetystön pyynnön mukaisesti 24.2. klo 9 vietettävään hiljaiseen hetkeen – eräänlaiseen rauhanminuuttiin.

Slava Ukraini, kunnia Ukrainalle!

Herojam Slava, kunnia sankareille!

Ukrainan lippua mukaillen ihmisketju käsikädessä.

 

Takaisin listaukseen