Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 22.9.2023 – Syksyiset siivoustalkoot

22.9.2023

Kunta järjestää jo perinteeksi muodostuneet siivoustalkoot 25.9.–29.10.2023, ja tarjoaa siivoajille niin välineitä kuin jätesäkkien kuljetuksen. Mitäpä jos lähtisit tänä vuonna mukaan – työporukalla, naapureiden, perheen tai kavereiden kanssa?

Maanantaista 25.9. alkaen voit hakea jätesäkkejä ja kertakäyttöhanskoja kirjastoista.

Siivoustalkoille sopivia alueita ovat yleiset viheralueet kuten metsiköt, puistot, tien pientareet ja rannat. Kunta tarjoaa roskasäkit ja hanskat, joita voi hakea kirjastoista talkooaikana. Kirjastoista voi lainata myös roskapihtejä. Jätesäkkien nouto tilataan Lassila & Tikanoja Oy:ltä. Lisätietoa kunnan verkkosivuilta.

Siivoustalkoita kannattaa markkinoida myös kunnan tapahtumakalenterissa, ja saada näin lisää ihmisiä mukaan. Enemmän porukkaa – enemmän kerättyjä roskia!

Hyviä mainospaikkoja omille talkoilla ovat vaikkapa kyläyhdistysten facebook-sivut sekä kunnan tapahtumakalenteri.

Jos et ole rekisteröitynyt etkä halua rekisteröityä tapahtumakalenterin käyttäjäksi, voit ilmoittaa talkoistasi sähköpostiin viestinta@nurmijarvi.fi hyvissä ajoin ennen talkoita ja siivoustalkoiden aikapuitteessa, niin lisäämme tapahtumasi tapahtumakalenteriin. Mainitse viestissäsi:

  • yhteyshenkilön yhteystiedot
  • aika ja paikka
  • pitääkö osallistujan ottaa mahdollisesti jotain mukaan talkoisiin tullessaan?

Siistiksi-logo, jossa roskapussi, jonka keskellä teksti siistiksi.

Jätesäkkien noudon voi tilata Lassila & Tikanoja Oy:ltä. Asiakaspalvelu puh. 010 636 5000, ma-pe klo 7-17.  Noudon saa tilata talkoiden aikana, 25.9. – 29.10.2023.Säkkien on oltava jäteauton tyhjennysreitin varrella. Säkkejä ei haeta puistoista, metsästä eikä yli 10 metrin päästä ajoreitistä.

Ilmoittakaa tilausta tehdessänne selkeästi

  • mistä säkit ovat noudettavissa
  • säkkien määrä
  • yhteyshenkilönne
  • maksajana Nurmijärven kunnan siivoustalkoot

Instagramin puolella pelataan roskabingoa, johon voi osallistua 1.-15.10. Bingoa pelataan keräämällä tietynlaisia roskia, näistä muodostuu bingorivi, roskat kuvataan ja kuva jaetaan Instagramissa tiettyjen hashtagien kanssa. Seuraa kunnan someviestintää, lisäohjeistusta on tulossa!

Kirkonkylällä oleva Bowling Corner & Billiard osallistui omalla tavallaan roskien keräämiseen, ja lahjoitti kisan palkinnoiksi lahjakortteja keilahallille, jotka arvotaan kuten muutkin mahdolliset palkinnot roskabingon päätyttyä.

Outi

Takaisin listaukseen