Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 19.4.2024 – Listapalaveri on kuntaviestinnän kuumimpia ilmiöitä – mitä asioita sinä nostaisit listalle?

19.4.2024

Nurmijärven kunta on tuottanut viime syksystä lähtien video- ja podcast-sarjaa nimeltä Listapalaveri. Sen idea on tuttu YLE:n Pyöreä pöytä -ohjelmasta, joka on monelle radiosta tuttu.

Nurmijärvellä koukkuna ovat paikalliset aiheet ja ”essonbaari-meininki”. Pöydän ääreen kootaan paikallisia päättäjiä, jotka nostavat kukin listalle jonkin ajankohtaisen ja kiinnostavan aiheen keskusteltavaksi.

Tarkoitus on avata päätöksentekoa uudella tavalla, herättää kuntalaiskeskustelua ja tehdä päättäjiä tutuksi. Kunnanjohtaja toimii keskustelun löylynheittäjänä.

Listapalaverit ilmestyvät ääniraitoina podcast-palveluissa ja videoina Nurmijärven YouTube kanavalla. Tällä viikolla ilmestyi sarjan kahdeksas jakso.

Vaikuttaa siltä, että olemme päässeet jonkin olennaisen jäljille, sillä Listapalaveri kisaa voitosta Vuoden viestintäteko -kategoriassa. Olemme kolmen parhaan joukossa Vaasan uuden Intranetin ja Vantaan selkokielisen viestinnän kanssa.

Kuntaviestintä on asia, jossa kunnat eivät koskaan tule valmiiksi, vaan viestinnän tulee kehittyä yhteiskunnan mukana. Tässä ajassa viestintä on nopeassa muutoksessa mm. välineiden, viestintäkäytäntöjen ja digitaalisen kehityksen myötä. Jokaisella on mahdollisuus olla oma mediansa. Algoritmit ohjaavat huomiotamme. Keskustelut ovat siirtyneet pois perinteisiltä alustoilta ja kuplautuneet. Demokratiaan kohdistuu monenlaisia uhkakuvia.

Tässä ajassa tarvitaan entistä enemmän ihmisläheistä ja avointa vuoropuhelua. Sitä, että tarjoilemme asioita helposti mukaan napattavalla ja houkuttelevalla tavalla.

Olemme Listapalaverin kautta saaneet kuntalaisia mukaan sisäpiiriin ja vaikuttaa siltä, että olemme tavoittaneet niitäkin, joita emme ole muita reittejä löytäneet.

14.5. ratkeaa, minkä värisen mitalin saamme SM-kisassa. Nurmijärven kunnan kannalta suurin voitto on kuitenkin se, jos olemme onnistuneet lisäämään vuoropuhelua ja herättämään kuntalaisten kiinnostusta poliittista päätöksentekoa kohtaan.

Ja kuten sanottua – viestintä ei ole koskaan valmis. Otamme mielellämme vastaan ideoita ja ajatuksia siitä, miten voisimme kehittää Listapalaveria ja muita viestinnän keinojamme edelleen.

Jos et vielä ole tutustunut Listapalaveriin, niin ota homma haltuun

Mitä asioita sinä nostaisit listalle?

Outi

Takaisin listaukseen