Ajankohtaista

Kaikki, Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 16.4.2021 – Vanha-Klaukka tekee asumisen unelmista totta

16.4.2021

Nurmijärvi-ilmiön uusi tuleminen on alkanut ja moni on kuumeisesti odottanut sitä, milloin Klaukkalasta saadaan tontteja markkinoille. Nyt ei enää tarvitse odottaa, sillä Vanha-Klaukan tonttien haku alkaa maanantaina 19.4.2021. Tutustu tontteihin tämän linkin kautta.

Ja minkälainen paikka meillä siellä onkaan!

Vanha-Klaukka on enemmän kuin asuinalue. Se sykkii Klaukkalaa. Sen sijainti on paras mahdollinen aktiivista elämää eläville, mutta samalla maaseutumaista turvallisuutta haikaileville.

Havainnekuva Vanha-Klaukan alueesta, kerrostaloja

Vanha-Klaukka on moderni, ekologinen ja luonnonläheinen asuinalue Klaukkalan kasvavassa taajamassa. Rakentamisessa kannustetaan energiatehokkaisiin ja ekologisiin suunnitteluratkaisuihin esimerkiksi mahdollistamalla aurinkopaneelit ja -keräimet sekä viherkatot.

Vanha-Klaukkaan rakentuva Pilkkeen tiedepäiväkoti Hehku tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä hirsipäiväkodissa 0–5-vuotiaille lapsille. Päiväkodin rakentaminen alkaa keväällä 2021 ja ovet avataan alkuvuodesta 2022. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

Vanha-Klaukassa asuessa luonto on läsnä joka puolella ja viheralueverkostoa pitkin pääsee liikkumaan koko asuinalueella. Asuinalueen naapurissa on Isosuon 148 hehtaarin Natura-alue. Keidassuolla kelpaa retkeillä, eheytyä ja ajaa läskipyöräisellä tai maastopyörällä. Isosuolle on suunniteltu kahta virkistysreittiä pitkospuineen.

Ja kuten kunnon maalaiskunnassa kuuluukin, myös Nurmijärvellä eläimet ovat osa arkea. Klaukkalassakin lampaat ja lehmät laiduntavat aivan keskustan tuntumassa. Täällä on myös poikkeuksellisen paljon hevosia. Milloin silitit viimeksi aasia tai paijasit pupuvauvoja? Entä oletko koskaan kokeillut alpakka-agilitya tai ollut strutsisafarilla? Nurmijärvellä arki on ikimuistoisia kokemuksia täynnä!

Klaukkalan kampusalueelta löytyvät alakoulu, yläkoulu ja Arkadian yhteislyseo. Monikossa on koululaisten iltapäivätoimintaa, nuorisotila, sekä hulppeat puitteet kulttuuritoiminnalle, konserttisaleineen. Klaukkalan kampusalueella toimivat myös Nurmijärven opisto, Jukolan musiikkikoulu, Nurmijärven kuvataidekoulu, Nurmijärven tanssiopisto sekä Nurmijärven musiikkiopisto.

Klaukkalan kampusalueen urheilumahdollisuudet ovat todella monipuoliset, sillä alueelta löytyvät kahden kaukalon jäähalli, tennishalli (tennis, squash, sulkapallo, pöytätennis), jalkapallohalli, lämmitettävä tekonurmi, yleisurheilukenttä nurmikenttineen, kolme ulkotenniskenttää massa-alustalla, skeittipuisto, lähiliikuntapaikka kuntoilulaitteineen, kaksi liikuntasalia sekä Arkadia Halli, jossa SB-Pron salibandyliigajoukkue pelaa kotiottelunsa.

Mitäpä sitä muuta voisi asuinympäristöltään toivoa?

Käy tsekkaamassa uudet Vanha-Klaukka -sivustomme ja pistä myös palautetta, jos jotain ideoita herää. Olemme sivujen myötä uudistamassa asuinalueiden viestintäkonseptia ja toivomme, että sivut antavat kaiken tarvittavan tiedon ja johdattaa myös muun kiinnostavan tiedon äärelle.

Tervetuloa kotiin – Vanha-Klaukkaan!

Takaisin listaukseen