Ajankohtaista

Kunnanhallitus, NUUKA, Päätöksenteko, Talous

Kunnanhallitus päättää kestävän kasvun Nuuka-ohjelmasta keskiviikkona 14.6.

12.6.2023

Kunnanhallitus päättää Nurmijärven kestävän kasvun (NUUKA) -ohjelmasta keskiviikkona 14.6. Kokouksen päätöksien sisällöstä tiedotetaan osoitteessa nurmijarvi.fi. Hallituksen jälkeen asia siirtyy valtuuston päätettäväksi.

 

Nurmijärven kunnan talous on jo vuosia ollut kroonisesti velkaantunut ja ilman korjaustoimenpiteitä Nurmijärvi on ajautumassa kriisikunnaksi. Nurmijärven kunnanvaltuusto nimesi poliittisen ohjausryhmän, jonka tehtävänä oli tuoda esitys kunnan talouden tervehdyttämiseksi ja Nurmijärven kestävä kasvu -ohjelman (NUUKA) päivittämiseksi. Tiedotustilaisuus esityksen sisällöstä järjestettiin kuntalaisille toukokuun puolivälissä. Tiedotustilaisuuden tallenteeseen voi tutustua osoitteessa nurmijarvi.fi/nuuka.

Poliittinen ohjausryhmä esittää kunnanhallitukselle, että Nurmijärven kunnan talouden sopeutustarve on 9,0 milj. euroa vuosille 2023–2026. Lisäksi kunnanhallituksen on tarkoitus päättää Nurmijärven kestävän kasvun (NUUKA) -ohjelma hyväksymisestä ohjausryhmän esityksen mukaisesti. Poliittisen ohjausryhmän esitykseen voi tutustua kunnan kotisivuilla. Hallitus päättää asiasta 14.6.

Kunnanhallituksen jälkeen asia siirtyy kunnanvaltuuston päätettäväksi.  Valtuuston on tarkoitus päättää Nurmijärven kestävän kasvun (NUUKA) -ohjelmasta kokouksessaan keskiviikkona 21.6. klo 15 alkaen. Sopeutuspakettipäätös on luonteeltaan puitepäätös ja yksittäiset keinot päätetään hallintosäännön mukaisin toimivaltuuksin osana talousarviovalmistelua.

Takaisin listaukseen