Urheilupuiston koulu

Liikuntapainotus

Nurmijärvi

Tule Mukaan!!

Urheilupuiston koulu

Liikuntapainotteinen luokka

Urheilupuiston koulussa Klaukkalassa on aloittanut syksyllä 2018 liikuntapainotteinen luokka. Luokka on tarkoitettu tavoitteellisesti urheilua harrastaville nuorille. Luokalle voi hakea myös liikuntaa monipuolisesti harrastava oppilas, jolla ei vielä ole omaa lajia. Luokan toiminta vakinaistettiin keväällä 2020

Liikuntaluokalle haetaan soveltuvuuskokeiden kautta ja oppilaita luokalle otetaan 20/vuosi. Painotettuun opetukseen voidaan valita vain Nurmijärven kunnassa kirjoilla oleva oppilas.

Liikuntaluokkalaiset osallistuvat normaalin koulutyön lisäksi liikunnanopettajien ohjaamaan yleisvalmennukseen (2 vvt), jossa käydään läpi Kasva Urheilijaksi oppisisällöt. Tavoitteena on tukea ja opastaa nuorta urheilijaa kehittymään niin liikunnallisissa taidoissa kuin elämänhallintaankin liittyvissä asioissa. Pyrkimyksenä on myös edistää urheilevan nuoren kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi. Liikuntaluokan oppilaiden vuosiviikkotuntimäärä on seiskaluokalla 2 tuntia/vko suurempi kuin muilla oppilailla.

Yhteistyö paikallisten urheiluseurojen kanssa toteutuu ns.lajikokeiluina/ vierailuina valmennustunneilla sekä kerran viikossa mahdollistettavana aamuharjoitteluaikana oman lajin/seuran tarjoamien mahdollisuuksien mukaisesti

Kasva Urheilijaksi – yleisvalmennussisällöt pohjautuvat Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman (URHEA) sisältösuosituksiin.