Ajankohtaista

Kaikki

Kotokunta Oy avaa hajautetun vastaanottokeskuksen Nurmijärvelle

30.6.2022

Kotokunta Oy aloittaa 1.7.2022 alkaen vastaanottotoiminnan sadalle henkilölle Nurmijärven kunnan alueella. Yritys on tehnyt sopimuksen vastaanottotoiminnasta Migrin kanssa ja majoittavat tilapäistä suojelua sekä turvapaikkaa anoneita henkilöitä ja perheitä vuokra-asuntoihin kunnan alueelle. Asuntojen vuokrauksessa Kotokunta tekee yhteistyötä muun muassa Nurmijärven kodit Oy:n kanssa.

Kotokunta Oy vastaa majoituksesta, asumisohjauksesta sekä sosiaali- ja terveyspalveluista. Nurmijärven kunta varautuu tarvittaessa järjestämään lisää peruskouluun valmistavan opetuksen paikkoja uusille oppilaille.

Ukraina Help Center auki myös heinäkuussa

Nurmijärvellä toimivan kotoutumisen kumppanuusverkoston toiminta jatkuu heti kesälomakauden jälkeen. Heinäkuussa uusien tulijoiden tarpeisiin vastataan kuitenkin avaamalla Ukraina Help Center -toiminta kahdesti SPR:n Omppulinnan tiloissa.

Keskiviikkona 6.7. ja 13.7. paikalla on kunnan palveluohjaaja antamassa yleistä palveluneuvontaa klo 12–15. Lisäksi molempina päivinä klo 15–18 järjestetään ukrainalaisille ystävyysilta, jossa on tarjolla mm. kuntalaisten toimittamia lahjoitustavaroita. Elokuussa Help Center on auki lisäksi 10. ja 17.8. samoina ajankohtina.

Haluatko auttaa?

Vaate- ja tarvikeavustuksia toimitetaan avuntarvitsijoille keskitetysti Suomen Punaisen Ristin kautta. Avustuksia tarjoavat kuntalaiset ja apua tarvitsevat ukrainalaiset voivat olla yhteydessä SPR:n paikallisiin toimijoihin sähköpostitse.

Jos haluat tehdä lahjoituksen, laita sähköpostiin yhteystietosi sekä tieto siitä, mitä olet lahjoittamassa. SPR arvioi niiden tarpeellisuuden ja antaa ohjeet avustusten toimittamiseen.

Avustuksia tarvitsevat ukrainalaiset voivat hakea vaatteita ja muita tarvikkeita Omppulinnan Ukraina help Center Nurmijärvi –toimipisteeltä SPR:n tilassa keskiviikkoisin ystävyysiltojen aikana.

Yhteystiedot:

Nurmijärven ja Klaukkalan alueen keskitetyt vaate- ja tarvikeavustukset: spr.nurmijarvi@gmail.com

Rajamäen vaate- ja tarvikeavustukset: spr.rajamaki.vaateapu@gmail.com SPR:n Rajamäen osastolla on hyvä valikoima koon mukaan lajiteltuja vaatteita ja jalkineita.

Lisätietoja myös Kotokunta Oy:n nettisivuilta osoitteesta www.kotokunta.fi

Lue lisää

Nurmijärven kunnan Ukraina-teemasivu >>

 

Takaisin listaukseen