Ajankohtaista

Joukkoliikenne, Koronavirus, Liikenne, Opetus ja koulutus

Korsisaari tiedottaa: Linja-autoissa kasvomaskipakko 16.3. alkaen

15.3.2021

Kasvomaskipakko otetaan käyttöön myös Nurmijärven kunnan joukkoliikenteessä koronavirusepidemian ehkäisemiseksi. Tiistaista 16.3.2021 lähtien kasvomaskia tulee käyttää jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan. Kasvomaskipakosta voivat poiketa vain henkilöt, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi käyttää kasvomaskia. Kasvomaskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai jos taustalla on muita terveydellisiä tekijöitä.

Kasvomaskipakolla pyrimme ehkäisemään koronaviruspandemian leviämistä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella muuttuneen epidemiatilanteen vuoksi.

Linja-autojen kuljettajat käyttävät kasvomaskia, jos sillä ei ole vaikutusta liikenneturvallisuuteen ajoneuvoa kuljetettaessa tai terveydellistä estettä.

Linja-autonkuljettaja voi kehottaa kasvomaskitta autoon nousevaa matkustajaa laittamaan kasvomaskin matkan ajaksi. 16.3. alkaen tarjoamme jokaiselle, ilman kasvomaskia kyytiin nousevalle, ilmaisen kasvomaskin viikon ajan (16.–21.3.). Tämän jälkeen maanantaista 22.3. lähtien, jos kasvomaski unohtuu ottaa mukaan, kuljettajilla on myynnissä yksittäin pakattuja kasvomaskeja. Yksittäin pakattujen kasvomaskien hinta on 1€/kpl.

Linja-autoissamme vietetään mahdollisesti pitkiäkin aikoja matkalla Helsinkiin ja riittävien turvavälien pitäminen ei aina ole mahdollista, joten toivomme jokaisen suhtautuvan tähän asiaan sen vaatimalla vakavuudella, eikä turhaan altista itseään tai muita matkustajia koronaviruksella.

Haluamme muistuttaa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, joilla voidaan tällä hetkellä parhaiten suojautua koronavirusta vastaan. Matkustathan vain terveenä.

Ohessa muutama THL:n vinkki maskin käyttöön:

  • Kokeile erilaisia maskeja, jotta löydät kasvoillesi sopivan mallin, jonka läpi pystyt hengittämään.
  • Varaa käyttöösi niin monta maskia kuin päivän aikana tarvitset.
  • Aseta maski kasvoille hyvissä ajoin ennen esim. liikennevälineeseen nousemista.
  • Älä koske maskiin tai siirrä sitä leuan alle tai otsalle käytön aikana.
  • Laita kertakäyttöinen maski suoraan roskiin käytön jälkeen. Pistä uudelleen käytettävä kangasmaski muovipussiin tai suoraan pesukoneeseen.
  • Vaihda maski uuteen, jos se kostuu tai likaantuu.

Yhteisellä turvallisella toiminnalla voimme turvata turvallisen joukkoliikenteen jokaiselle!

 

 

Takaisin listaukseen