Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Koronavirustartuntojen määrä Keusoten alueella on lähtenyt jyrkkään nousuun – Korona-ja influenssarokotukset käynnistyneet sujuvasti

1.11.2023

Keusote tiedottaa 1.11.2023, että koronaepidemia on tällä hetkellä hyvin aktiivinen Keusoten alueella. Lokakuun aikana koronavirustartuntojen määrä Keusoten alueella on lähtenyt jyrkkään nousuun. Keusoten akuuttiosastoilla on koronapotilaita tällä hetkellä enemmän kuin kertaakaan aiemmin koronapandemian aikana.

Vielä elo-syyskuussa koronapotilailla on ollut käytössä alle 3 prosenttia Keusoten akuuttiosaston vuodepaikoista. Lokakuun aikana tartunnan saaneiden määrä on lisääntynyt, ja tällä hetkellä 22 prosentilla osastojen potilaista, eli yhteensä 58 potilaalla on koronavirustartunta. Noin puolet tartunnan saaneista on hoidossa koronaviruksen takia, ja noin puolella tartunta ei ole hoidon ensisijainen syy.
Koronatartuntoja esiintyy myös Keusoten kuntoutuskeskuksessa ja useissa asumispalveluyksiköissä.

Keusoten alueella on myös todettu jo influenssa A -tartuntoja, mutta tartuntojen määrä on toistaiseksi maltillinen. Influenssaepidemia ei ole vielä alkanut Suomessa, eikä siitä ole vielä selviä viitteitä Euroopassa.

Korona- ja influenssarokotuksia on tarjolla ajanvarauksella

Korona- ja influenssarokotukset ovat käynnistyneet sujuvasti Keusoten rokotuspisteillä 23.10. alkaen. Ajanvaraus on ollut auki 4.10. alkaen, ja ajanvarauksia on tehty yhteensä reilu 20 000.
Rokotuksia on tarjolla rokotuspisteillämme vain ajanvarauksella. Suosittelemme ajanvarausta ensisijaisesti uuden sähköisen ajanvarauksemme kautta.

Rokotuspisteillemme löytyy tällä hetkellä vapaita rokotusaikoja. Ellei järjestelmä näytä vapaita aikoja valitsemallesi rokotuspisteelle lähipäiville, tarkista myös tulevat päivämäärät. Järjestelmässä kannattaa myös hakea aikoja määrittelemättä rokotuspistettä, jolloin näet ensimmäisenä vapaana olevat ajat.

Linkki sähköiseen ajanvaraukseen

Voit katsoa Keusoten verkkosivuilta, oletko oikeutettu maksuttomaan rokotukseen. Linkki rokotuspalveluun. 

Takaisin listaukseen