Ajankohtaista

Alkuluokka, Keusote, Koronavirus, Koulutus, Lapset, Lukio, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys, Varhaiskasvatus, Viestintä

Koronaviestintä Wilman ja Päikyn kautta huoltajille vähenee

25.2.2022

Nurmijärvellä on alkuvuoden ajan kerätty tilannetietoa koulujen ja päiväkotien koronatautitilanteesta. Tämän avulla on voitu arvioida sekä yksittäisten yksiköiden että kaikkien koulujen ja päiväkotien tilanne, mahdolliset tautiryppäät ja henkilöstön riittävyys yksikössä. Kokonaistilanteesta on keskusteltu Keusoten terveysviranomaisten kanssa viikoittain, jolloin on arvioitu, vaatiiko tilanne joitain erityistoimia.

Tautitilannekuvan luonti on perustunut siihen, että lasten huoltajat ovat ilmoittaneet koululle tai päiväkotiin lapsensa positiivisesta koronatestituloksesta. Sairastuneen lapsen luokan tai päiväkotiryhmän huoltajia on näiden ilmoitusten perusteella informoitu mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.

Muuttuneessa tilanteessa Keski-Uudenmaan kunnat ovat sopineet, ettei huoltajia ohjeisteta enää ilmoittamaan lapsen sairauspoissaolon syytä päiväkodille ja koululle. Näin ollen koronaviestintää ei toteuteta talviloman jälkeen aiemmalla tavalla Päikyn tai Wilman kautta huoltajille.

Kunta tiedottaa koko kuntaa koskevasta koronatilanteesta sekä mahdollisesti muuttuvista rajoituksista ja suosituksista verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Keski-Uudenmaan kokonaisepidemiatilanteesta saa tietoa maanantaisin Keusoten verkkosivuilla ilmestyvästä koronaviikkotiedotteesta.

Takaisin listaukseen