Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Koronatilannekatsaus 26.7.21 – Ilmaantuvuus Keusoten alueella pysynyt tasaisena, tartuntoja yhä runsaasti

27.7.2021

Keusoten alueen koronatartunnat ovat pysyneet tasaisena. Keusoten alueen ilmaantuvuus on 80 / 100 000 / 14 vrk, joka on hieman enemmän kuin aikaisemmalla viikolla (77).

Viikolla 29 koronatartuntoja todettiin 75 kpl, joka on hieman vähemmän kuin viikolla 28 (81 kpl). Tartuntoja on todettu Hyvinkäällä 21, Nurmijärvellä 19, Tuusulassa 17, Järvenpäässä 11, Mäntsälässä 6 ja Pornaisissa 1.

Viime viikon koronatartunnoissa yleisimmät tartunnanlähteet ovat olleet perhe- ja kaveripiiri, ulkomaanmatka, tai tartunnanlähteestä ei ole tietoa.

Viikolla 29 on lisäksi tartunnanjäljityksessä selvitetty joukkoaltistumistapauksia yksityisjuhlissa ja Järvenpäässä Cooperin päiväkodissa.

Keusoten tartunnanjäljityksessä on tällä hetkellä hieman viivettä, altistuneiden yhteydenotot pyritään hoitamaan samana tai viimeistään seuraavana päivänä.

Viikolla 29 asetettiin karanteeniin 110 altistunutta henkilöä, joka on vähemmän kuin edellisellä viikolla (179 henkilöä). Tällä hetkellä karanteenissa on 170 henkilöä (tilanne 26.7.).

Keusote muistuttaa, että mm. työpaikoilla, juhlissa ja erilaisissa sukulaistapaamisissa joukkoaltistumisia voi edelleen tapahtua, jos käytössä ei ole maskeja. Mikäli altistuneella henkilöllä ei ole kahden rokoteannoksen tarjoamaa suojaa, asetetaan hänet karanteeniin.

Uusien rokotussarjojen aloitukseen saatavilla aikoja ensi viikolle

Koronarokotekattavuus on Keusoten alueella 62,3 %. Ensimmäisen koronarokotteen on saanut 127 599 asukasta, ja tehosterokotteen 59 292 asukasta. Viikolla 29 rokotteita annettiin noin 9 400 annosta, joista noin kaksi kolmasosaa oli tehosteannoksia, ja yksi kolmasosa uuden rokotesarjan aloituksia.

20-24-vuotiaiden rokotekattavuus on 49,3 %, 30-34-vuotiaiden 57,6 %, 40-44-vuotiaiden 77,3 %. 70-74-vuotiaista tehosterokotteen on saanut noin 86 %, ja 65-69-vuotiaista 73 % (Tilanne 25.7.).

Myös 12–15-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset ovat parhaillaan käynnissä.

Keusote kannustaa erityisesti rokotteen ottamista vielä harkinneita asukkaita nyt varaamaan rokotusajan. Koronatilanne ei ole vielä ohi, ja tartuntariski on todellinen. Keusoten rokotuspisteissä on tarjolla vapaita aikoja ensimmäiselle rokotteelle, ja nämä ajat kannattaa nyt hyödyntää. Aikoja on varattavissa ensi viikolle mm. Mäntsälän ja Hyvinkään Sveitsin rokotuspisteille. Keusoten alueen asukas voi varata ajan mihin tahansa tarjolla olevaan rokotuspisteeseen myös oman asuinkuntansa ulkopuolella, mikäli vapaita aikoja on tarjolla. Varaa oma aikasi osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Katso tarkemmat tiedot rokotussuunnitelmastamme: keusote.fi/koronarokotukset

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-16.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen