Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Terveys

Keusote: Koronatartunnat lisääntyneet huomattavasti Keusoten alueella – uusia joukkoaltistumisia Nurmijärvellä

28.9.2020

Nurmijärvellä on todettu useita uusia joukkoaltistumisia. Altistumiset koronavirukselle ovat tapahtuneet Lepsämän koululla 21.9. ja nuorten jalkapalloharjoituksissa 22.9. Altistuneiden määrä nousee lähelle sataan henkilöön.

Kuntayhtymä jäljittää tunnistettavissa olevat lähitapaukset, ottaa altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian ja asettaa altistuneet karanteeniin.

Koronatartunnat lisääntyneet huolestuttavasti

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Keusoten alueella huolestuttavasti. Kahden edeltävän viikon aikana sairastuneiden ilmaantuvuus on noussut 31 tartuntaan 100 000 asukasta kohden. Uusia tartuntoja oli viime viikolla 37 tartuntaa. Karanteeniin joudutaan asettamaan yli sata asukasta päivätasolla. Altistuneiden määrät ovat suuria ja lisääntyvät päivittäin.

– Tartuntoja ja niistä seuraavia isoja joukkoaltistumisia tulee nyt niin paljon, että tartunnanjäljityksessä ja sen kautta epidemian hallitsemisessa alkaa olla vaikeuksia. Jatkuessaan tilanne voi johtaa taudin hallitsemattomaan leviämiseen alueellamme. Sen vuoksi kehotamme vakavasti kuntalaisia ottamaan suosituksen mukaisesti maskit käyttöön, kertoo kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten lasten ajanvaraus tehdään koronahoitopuhelimesta, p. 019 226 0099, 8 – 20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Keusote muistuttaa, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä sekä käyttää kasvomaskia.

Tietoa koronaviruksesta:

Päivitetty 1.10.2020 klo 11.00 tietoja alaikäisen koronavirustestin ajanvaraukseen liittyen

Takaisin listaukseen