Ajankohtaista

Aluehallintovirasto AVI, Keusote, Koronavirus, Päätöksenteko, Sosiaali ja terveys, Terveys

Koronasuosituksia ja -rajoituksia päivitetty tilaisuuksien ja tilojen käytön osalta

26.5.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tartuntatautilain pykälän 58 mukaisessa päätöksessään 24.5.2021 päättänyt, että aikavälillä 25.5.-31.5.2021 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla, koskien Keusoten kuntia, voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä edellyttäen, että terveysturvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Aikavälillä 1.6.2021-15.6.2021 voidaan sisätiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 50 henkilöä edellyttäen, että terveysturvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Ulkotilojen osalta osallistujamäärää ei voi kasvattaa eriyttämällä tiloja enintään 50 hengen lohkoihin, vaan enimmäismäärä osallistujille on 50 henkilöä.

Lue lisää AVIn päätöksestä.

Keusoten suositukset yksityistilaisuuksista

Keusote suosittaa, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei pidetä eikä niihin osallistuta 25.5.-31.5.2021 välisenä aikana (sisä- ja ulkotiloissa).

1.6. alkaen ulkotiloissa voidaan järjestää enintään 50 henkilön yksityistilaisuuksia. Sisätiloissa ei suositella järjestettävän yli 10 hengen tilaisuuksia.

Juhlien järjestämisessä ja osallistujamäärässä on syytä käyttää harkintaa. Kotona tai muussa yksityisissä tiloissa järjestettävät juhlat on hyvä järjestää ensisijaisesti ulkotiloissa. Juhlissa on hyvä noudattaa huolellista käsihygieniaa ja turvavälejä, ja tarvittaessa maskia. Lisäksi vieraiden saapumisaikoja voi esimerkiksi porrastaa, mahdollisen tartuntariskin pienentämiseksi. Juhliin ei tule osallistua, jos esiintyy koronaoireita.

Lue lisää THL:n tiedotteesta koskien kesän juhlien järjestämistä.

Tilojen käyttö

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt 24.5.2021 jatkaa tartuntatautilain pykälän 58 d mukaista päätöstä 15.6.2021 asti, jonka mukaan pykälän 5 momentissa tarkoitettuja toimijoita velvoitetaan järjestämään yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käytön Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla, koskien Keusoten kuntia, siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Lue lisää AVIn päätöksestä.

Katso tarkemmin Keusoten alueen voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset: https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus/koronasuositukset-ja-rajoitukset/

Takaisin listaukseen