Ajankohtaista

Jätehuolto

Kolmenkierto tiedottaa: Perusmaksun avulla paremmat jäteasemapalvelut 

2.11.2020

Jätelautakunta Kolmenkierto on päättänyt, että jätehuollon perusmaksu otetaan käyttöön vuonna 2022. Perusmaksu on huoneistokohtainen vuosimaksu, joka laskutetaan kaikilta vakituisilta ja vapaa-ajan asunnoilta Kiertokapula Oy:n toimialueella.

Perusmaksun myötä yhdyskuntajätteen vastaanottohintaa alennetaan noin 20 % vuonna 2022 ja se laskee tuolloin myös jäteastioiden tyhjennyshintaa jätteenkäsittelyn kustannusten osalta. Osa kustannuksista, jotka tällä hetkellä katetaan tyhjennysmaksuilla, siirtyy perusmaksulla katettaviksi.

Perusmaksulla kerätyillä varoilla parannetaan ensisijaisesti alueen jäteasemapalveluja. Puutteita on ollut erityisesti puutarhajätteen, mutta myös muiden jätejakeiden vastaanottopaikoista. Jätelautakunta pitää tärkeänä, että perusmaksun avulla parannetaan ympäristön tilaa. Jäteasemapalveluja on lisättävä, jotta vanhoja sohvia tai muuta jätettä ei hylättäisi luontoon. Myös vieraslajien vastaanottopaikkojen lisäämiselle on havaittu olevan tarvetta.

Lisäksi perusmaksulla katetaan jäteneuvonnan kulut. Jätelautakunnan mukaan viestinnällä on erittäin tärkeä rooli kierrätysasteen nostamisessa. Kiertokapula Oy:n jäteneuvontaan kuuluu kaikkiin koteihin jaettava Tietokapula-lehti, jäteoppaiden tuottaminen sekä ympäristökasvatustyö, kuten vierailut päiväkodeissa, oppilaitoksissa, taloyhtiöissä sekä erilaisissa tapahtumissa.

Myös jätehuoltoviranomaisen toimintakulut katetaan perusmaksulla. Jätehuoltoviranomaisen työhön kuuluu huolehtia siitä, että kaikki asuinkiinteistöt hoitavat jätehuoltoon liittyvät velvoitteensa, kuten liittymisen jätteenkuljetukseen.

Jätelautakunta päätti asiasta kokouksessaan 22.10.2020 jätehuoltokoordinaattorin ehdotuksen mukaisesti. Esityslista on nähtävillä jätelautakunnan verkkosivulla kolmenkierto.fi. Pöytäkirja julkaistaan tarkastamisen jälkeen.

Jätelautakunta päättää perusmaksun lopullisesta määrästä jätetaksassa, joka hyväksytään pääsääntöisesti vuosittain.

Lisätiedot

www.kolmenkierto.fi

Jätelautakunta Kolmenkierto – Kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen:

Hattula, Hausjärvi, Hyvinkää, Hämeenlinna, Janakkala, Järvenpää, Kerava, Loppi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Valkeakoski

 

Takaisin listaukseen