Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Klaukkalassa Isoniitun koulussa joukkoaltistuminen koronavirukselle

18.12.2020

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 18.12.2020, että Nurmijärven Klaukkalassa Isoniitun koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 15.-16.12. Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Altistuneita on noin 10 henkilöä.

Mikäli koulu ei ole ollut yhteydessä teihin perjantaina 18.12., altistuminen ei koske teidän lastanne.

Epäiletkö altistuneesi?

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronan oireet

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Näin varaat ajan koronatestiin

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

 

Takaisin listaukseen