Ajankohtaista

Opetus ja koulutus, Palveluverkkotyö, Päätöksenteko, Viestintä

Klaukkalan minipalveluverkon suunnitelmia esitellään infotilaisuudessa 29.11.2023 – katsottavissa myös suorana lähetyksenä!

29.11.2023

Tervetuloa Klaukkalan minipalveluverkkoa koskevaan infotilaisuuteen tänään 29.11.2023 klo 18!

Tilaisuudessa kerrotaan Klaukkalan minipalveluverkon valmistelun ajankohtaisesta tilanteesta ja miten päätöksenteko asiassa etenee. Tilaisuudessa esitellään tämänhetkisten hankesuunnitelmien erilaisia vaihtoehtoja.

Infotilaisuus järjestetään keskiviikkona 29.11. klo 18.00 Urheilupuiston koululla (Kisatie 2, Klaukkala). Tilaisuus on tarkoitettu huoltajille ja muille asiasta kiinnostuneille kuntalaisille.

Tervetuloa paikan päälle kuuntelemaan ja keskustelemaan. Tilaisuutta voi seurata myös suorana www.nurmijarvi.fi/tv.  Kysymyksiä ja kommentteja voi esittää paikan päällä tai etänä lähettämällä WhatsApp- tai tekstiviesti numeroon 040 317 2700.

Tilaisuus on katsottavissa myös  jälkikäteen tallenteena.

Klaukkalan palveluverkon toteutumiselle ehdolla on koulujen osalta kolmea vaihtoehtoa

Eri vaihtoehtoja tarkasteltaessa on huomioitava, että Klaukkalaan on tulossa uusi kunnallinen 10-ryhmäinen päiväkoti, jonka ensisijainen sijoituspaikka on Viirinlaaksossa. Klaukkalaan ollaan lisäämässä yksityistä päiväkotitoimintaa. Klaukkalan palveluverkon vaihtoehdot ovat:

  1. Iso yhtenäiskoulu, johon siirtyisivät oppilaat Urheilupuiston, Klaukkalan ja Syrjälän kouluista. Osa Syrjälän koulun oppilaista siirtyisi Harjulaan. Isoon yhtenäiskouluun rakennettaisiin tilat myös esiopetukselle.
  2. Yhtenäiskoulu, johon tulisivat oppilaat Klaukkalan ja Urheilupuiston kouluista. Kouluun rakennettaisiin myös tilat esiopetukselle. Osa Syrjälän koulun oppilaista menisi Harjulaan ja osa joko laajennettuun Isoniitun kouluun tai Viirinlaaksoon rakennettavan päiväkodin yhteyteen.
  3. Uusien erillisten koulurakennuksien rakentaminen ylä- ja alakoululle. Urheilupuistoon rakennettaisiin uudet koulutilat, joissa olisivat vuosiluokat 7–9. Myös Klaukkalan koululle tulisivat uudet tilat, joissa olisi vuosiluokat 1–6 sekä esiopetus. Osa Syrjälän koulun oppilaista siirtyisi uuteen kouluun ja osa Harjulaan.

Kaikissa ratkaisuissa huomioidaan Vendlaskolanin sijoittuminen Klaukkalan alueella sekä tarvittaessa ruotsinkielisten palveluiden kokonaisuus.

Kunnanvaltuuston päätettäväksi Klaukkalan minipalveluverkko tulee alkuvuonna 2024.

Takaisin listaukseen