Ajankohtaista

Kirjasto, Tapahtumat

Kirjastoissa tapahtuu 19.–29.2.24

16.2.2024

Helmikuun loppupuoliskolla kirjastot tarjoavat muun muassa lomapuuhaa lapsiperheille sekä nostalgisia säveliä ja tietoutta urheiluvalmennuksesta.

Lomatekemistä lapsille:  

Talvilomaviikolla 19.–24.2. kirjastoissa on puuhaa lapsille ja lapsiperheille. Rajamäen kirjastossa voi käydä vapaasti kokeilemassa kirjastosuunnistusta ja pakopeliä sekä värittää värityskuvia ja osallistua lukuhaasteeseen, josta on luvassa myös pieni palkinto. 

Tiistaina 20. helmikuuta vietetään Rajamäen kirjastossa satutuokiota kello 9.30. Kello 11–13 Klaukkalan kirjastossa tehdään pinssejä pinssipajassa. Mukaan voi ottaa oman kuvan tai piirustuksen, mutta myös valmiita pinssikuvia on tarjolla. Illalla kirjastoissa esitetään kaksi elokuvaa: nuorille suunnattu Spider-Man: Across the Spider-Verse (K12) pääkirjastossa kello 17, ja lastenelokuva Eläintohtori Dolittle (K7) Klaukkalan kirjastossa kello 17.30. Klaukkalan esityksen pääsyliput on jaettu loppuun, mutta peruutuksia voi kysyä kirjastosta.  

Keskiviikkona 21. helmikuuta kello 18 Klaukkalan kirjaston pikkulapsille suunnatussa satutuokiossa luetaan tarinaa otsikolla Keskiyön tiikeri. Jokainen tuokioon osallistuja saa tarran satupassiinsa. Satutuokion kesto on noin 20 minuuttia.   

Torstaina 22. helmikuuta pidetään Klaukkalan kirjastossa askartelupajaa lapsille ja nuorille kello 14–16. Rajamäen kirjastossa vietetään lautapeli-iltaa kello 17–18.45. Kokoa oma peliporukka ja tule pelaamaan lautapelejä!  

Perjantaina 23. helmikuuta pääkirjastossa vietetään Barbie-teemapäivää kello 15 alkaen. Ota mukaan oma Barbie- tai Ken-nukke, tule askartelemaan miniatyyrityöpajaan ja ota osaa arvauskilpailuun, josta voit voittaa palkinnon. Barbie-elokuvanäytös (K7) teemaan sopivine tarjoiluineen alkaa kello 16.30. 

 Lauantaina 24. helmikuuta kello 13 Klaukkalan kirjaston Lasten Kinossa esitetään toinen näytös lastenelokuvasta Eläintohtori Dolittle. Liput on jaettu loppuun, mutta peruutuspaikkoja voi kysyä kirjastosta.  

Muistojen bulevardilta urheiluvalmennukseen 

 Aikuisille on helmikuussa luvassa vielä esimerkiksi musiikillisia elämyksiä, tarinoita eri muodoissaan sekä tietoa liikunnan ilosta ja retkeilystä.  

Digikahvilassa Rajamäen kirjastossa on tarjolla kahvia ja apua digipulmiin 20. helmikuuta kello 13–15. Vertaisopastajien antamaan neuvontaan ei tarvita ajanvarausta.  

Klaukkalan kirjastossa palataan Muistojen bulevardille 20. helmikuuta kello 15. Isä-tytärduo Jouni ja Anna-Claudia Somero tarjoilevat kuulijoilleen nostalgisia sävelmiä uusina intiimeinä sovituksina. K60-tapahtuman järjestää Nurmijärven kulttuuripalvelut. 

Pääkirjastossa kuunnellaan tarinoita käsitöiden lomassa 22. helmikuuta kello 18. Tarinoita ja silmukoita –tapahtumaan voi tulla nauttimaan teestä, tarinoista ja seurasta.  

Huippu-urheilun valmennuksesta ja liikunnan ilosta kuullaan Klaukkalan kirjastossa 22. helmikuuta kello 18. Urheiluvalmentaja Kyösti Lampinen kertoo urastaan mm. Kalle Palanderin, Tanja Poutiaisen sekä Saku ja Mikko Koivun taustajoukoissa.   

Klaukkalan kirjaston kirjapiirissä käsitellään 26. helmikuuta kello 18 Elli Valtosen viime vuonna ilmestynyttä kirjaa Tainnutuskehto. Kirjapiiriä vetävät Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso.  

Nurmijärven Martat tarjoilevat teetä ja esittelevät toimintaansa pääkirjastossa 27. helmikuuta kello 10–19.  

Pääkirjaston elokuvakerhossa katsellaan toisen maailmansodan aikaan sijoittuva satiiri Jojo Rabbit 28. helmikuuta kello 17.30. Vuonna 2019 ensi-iltansa saanut elokuva kertoo pikkupojasta, jonka on kyseenalaistettava vahva kansallismielisyytensä. Elokuvan kesto on 1 t 49 min ja ikäraja K12/K9.   

Eräopas Olli Järvenkylä johdattelee kuulijat Vuoden retkikirjan pariin Klaukkalan kirjastossa 29. helmikuuta kello 18. Kirja tarjoaa retkitarinan ja retkikohde-esittelyn vuoden jokaiselle viikolle.  

Näyttelyt 

 Museon näyttely Talo kylän keskellä – Koto-talon historiaa on nähtävillä Galleria Toivossa 27. helmikuuta saakka.  

 Galleria Villessä on esillä kuvataiteilija Pia Strangin abstraktien maalausten näyttely Kerroksia. 

 

 

Kaikki helmikuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/    

 

 

Takaisin listaukseen