Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 17.–30.4.

17.4.2023

Huhtikuun loppupuoliskolla Nurmijärven kirjastoissa tehdään muun muassa nojatuolimatka Pohjois-Norjan huikeisiin maisemiin ja iloitaan kevään saapumisesta lasten vappujuhlissa. 

 Kirjan kansien välissä 

 Pääkirjaston ja Kalevalaisten Naisten lukupiiri kokoontuu 17. huhtikuuta kello 18 keskustelemaan Nobel-palkitun Annie Ernaux’n kirjoista Vuodet ja Isästä/Äidistä. 

 Klaukkalan kirjastossa käsitellään niin ikään 17. huhtikuuta kello 18 kuukauden klassikkona Tove Janssonin teosta Kunniallinen petkuttaja. 24. huhtikuuta kello 18 kirjapiirin tarkastelussa on Kati ja Jari Tervon kirja Ukko. Molempia Klaukkalan kirjaston ryhmiä vetävät Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso. 

 Sävelten siivillä 

 Kirjastoissa matkataan jälleen musiikin siivin muihin maihin ja maisemiin sekä vuosikymmenten taa. 

 Nelisenkymmentä vuotta muusikon uraa tehnyt Vesa Haaja viihdyttää Klaukkalan kirjastossa 18. huhtikuuta kello 15. K60-tapahtuma kulkee otsikolla Säveliä vuosien varrelta. 

 Jukolan musiikkikoulu konsertoi Klaukkalan kirjastossa 22. huhtikuuta kello 12, ja musiikkiopiston puhallinyhtye esittelee taitojaan pääkirjastossa 24. huhtikuuta kello 18.30. 

 25. huhtikuuta kello 15 Rajamäen kirjastossa päästään Välimeren tunnelmiin. Tenorit Klaus Pennanen ja Matti Pasanen esittävät aurinkoisia lauluja Caprilta Granadaan. Tapahtuma on osa K60-tapahtumasarjaa.

 Elokuvien äärellä 

 Pääkirjastossa nähdään loppukuusta kaksi elokuvaa: 

 Elokuvakerho kokoontuu 19. huhtikuuta kello 17.30 1960-luvun Pohjois-Irlantiin sijoittuvan Belfast-elokuvan äärelle. Elokuvan kesto on 1 t 38 min ja ikäraja K12. 

 Vauvakinossa 24. huhtikuuta kello 10 nähdään draamaelokuva Blue Jasmine, jossa pintaliitäjän kulissielämä romahtaa avioeron myötä. Elokuvan kesto on 1 t 34 min, ja se on ikärajaltaan kaikille sallittu. Vauvakinoon voi tulla myös ilman vauvaa tai taaperoa, mutta elokuvaa katsellaan pienten ehdoilla. 

 Muihin maisemiin 

 Inspiraatiota Norjan-matkailuun tarjoaa tietokirjailija Harri Ahonen pääkirjastossa 20. huhtikuuta kello 18. Ahonen luennoi ja esittelee kuvia Pohjois-Norjassa sijaitsevan Finnmarkin maakunnan kauneimmista päiväretkikohteista. 

 Klaukkalan kirjastossa pelataan samaan aikaan aikuisten lautapelejä. 

 Pienten kanssa 

 Kirjastojen satutuokioissa iloitaan kevään saapumisesta. Rajamäellä satuja luetaan 18. huhtikuuta kello 9.30 ja Klaukkalassa 25. huhtikuuta kello 18. 

 Lukulemmikki saapuu kuuntelemaan lukemaan opettelevia pääkirjastoon 18. huhtikuuta kello 18. Vartin lukuaika varataan kirjaston asiakaspalvelusta etukäteen. 

 Tarinallista musiikkiteatteria on tarjolla pääkirjastossa 22. huhtikuuta kello 13. Vahtikoira Veikko jää yksin kotiin, ja hänellä on tylsää. Mitä viihdykettä Veikko keksii? Veikko tahtoo ulos -esitys sopii yli 3-vuotiaille. Sen kesto on 45 min. 

 Klaukkalan kirjastossa juhlitaan lähestyvää vappua 29. huhtikuuta kello 11–14. Päivän aikana askarrellaan vappukruunuja kello 11–12 ja 12.30–14. Lastentaikuri Paspartuun Taikatuokio alkaa kello 12. Luvassa on värikäs taikashow, jossa lapset pääsevät osallistumaan taikuuksien tekemiseen. Esityksen jälkeen taitellaan ilmapalloja Paspartuun Pallobaloossa. Tarjolla on mehua ja keksejä. Halutessaan voi pukeutua naamiaisasuun. 

  Iloa silmille 

 Galleria Toivossa jatkuu Tupu Hultin tekstiilitaidenäyttely Onnellisten tähtien alla. Galleria Villessä aukeaa 25. huhtikuuta sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseisen näyttely. 

 Kaikki huhtikuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

  

 

 

 

 

 

 

 

Takaisin listaukseen