Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 13.–28.2.

13.2.2023

Helmikuun loppupuoliskolla Nurmijärven kirjastoissa nautitaan muun muassa ystävänpäivän musiikkiesityksistä, luetaan satuja ja esitetään elokuvia moneen makuun.  

Kirjallisuutta vauvasta vaariin

Kirjastojen lukupiireissä keskustellaan ajankohtaisista kirjoista. Pääkirjaston ja Kalevalaisten Naisten lukupiiri kokoontuu 13. helmikuuta kello 18. Tällä tapaamiskerralla piirissä käsitellään Anna Englundin esikoisteosta Lautapalttoo. Klaukkalan kirjaston kirjapiirissä 27. helmikuuta kello 18 puhutaan Raija Orasen kirjasta Iso. Klaukkalassa keskustelua vetävät Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso. 

 Satutuokioita on luvassa 14. helmikuuta kello 9.30 Rajamäen kirjastossa ja kello 18 Klaukkalan kirjastossa sekä vielä kuun lopussa 28. helmikuuta Klaukkalan kirjastossa.  

Lukulemmikki ottaa vastaan pieniä lukijoita ja rapsuttelijoita 14. helmikuuta kello 18–19 pääkirjastossa. Varaathan lukuajan etukäteen.

Muistellaan mielitittyjä musiikin siivin

 Rakkauslaulut kaikuvat kirjastoissa ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Duo Kaunis Valhe esiintyy Rajamäen kirjastossa kello 14. Duon ohjelmistoon sisältyy pääasiassa 1900-luvun alkupuolen kevyttä musiikkia Suomesta ja maailmalta haitarilla säestettynä. Tapahtuma kuuluu K60-tapahtumasarjaan. Pääkirjaston ystävänpäiväkonsertissa kello 18 lavalle nousevat Lassi Kouvo ja Eva Vikman

Myös Klaukkalan kirjastossa saadaan nauttia helmikuussa musiikista. Metronomitytöt viihdyttävät K60-konsertissa kuulijoitaan 28. helmikuuta kello 15 1920–1960-lukujen tanssimusiikilla.

Kaikki konsertit järjestää Nurmijärven kulttuuripalvelut.

 Elokuvia ja muuta puuhaa luvassa talvilomalle

 Helmikuussa kirjastoissa nähdään useita elokuvia. Pääkirjaston elokuvakerho kokoontuu 15. helmikuuta kello 17.30 Emma-elokuvan äärelle. Jane Austenin klassikkoromaaniin perustuva herkullinen komedia kertoo sen oikean löytämisestä. Elokuvan kesto on 2 t 4 min, ja se on ikärajaltaan kaikille sallittu. Elokuva on kirjan uusin filmatisointi vuodelta 2020. 

 Talvilomaviikon Lasten Kinossa Klaukkalan kirjastossa nähdään 22. helmikuuta Toy Storysta tutun rakettimiehen tarina Lightyear. Näytöksiä on kaksi, kello 13 ja klo 17.30. Maksuttomia pääsylippuja on jaossa kirjastossa. Elokuvan kesto on 1 t 40 min ja ikäraja K7/K4. 

 Myös pääkirjastossa esitettään elokuvia talvilomaviikon ratoksi. 22. helmikuuta kello 17 Männistön valkokankaan valloittaa tieteis- ja seikkailuelokuva Dyyni, jossa lahjakas nuorimies joutuu täyttämään suuren kohtalon. Elokuvan kesto on 2 t 31 min ja ikäraja K12/K9. Esitys on suunnattu nuorille, mutta muutkin ovat tervetulleita. 

 Lapsille on oma elokuvaesitys pääkirjastossa 23. helmikuuta kello 14. Animaatioelokuva Punainen kertoo 13-vuotiaasta Mei Leestä, joka elää murrosiän kaaoksessa. Hän muuttuu aina kiihtyessään valtavaksi kultapandaksi. Elokuvan kesto on 1 t 36 min ja ikäraja K7/K4. 

 Rajamäen kirjastossa pelataan talvilomaviikolla 20.24.2. kouluikäisille ja perheille suunnattua pakopeliä, jossa etsitään kirjastokoiranpentu Luppaa. Peli pyörii maanantaista perjantaihin kello 1217. 

 Pääkirjaston vauvakino tarjoaa viihdettä viikon alkajaisiksi 27. helmikuuta kello 10. Draamakomedia Fisherman’s Friends kertoo musiikkimanagerista, jonka on voitettava puolelleen pikkukylän asukkaat saadakseen haluamansa. Elokuvan kesto on 1 t 46 min, ja se on kaikille sallittu. Vauvakinossa katsellaan elokuvaa pienten ehdoilla. 

 Galleria Villessä uusi näyttely

 Galleria Toivossa on esillä Mari Kopteffin näyttely Hiljaa piilossa. Galleria Villessä aukeaa Noora Geagean näyttely COMPETITION, joka käsittelee huippu-urheilun pimeää puolta kuvataiteen keinoin.

 Kirjaston kaikki helmikuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

Takaisin listaukseen