Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 12.–31.12.

12.12.2022

Ennen hiljentymistä juhlan aikaan kirjastoissa keskustellaan vielä kirjallisuudesta, lauletaan jouluisia yhteislauluja ja katsellaan elokuvia. Elokuvaa on luvassa myös joulun välipäiville.

Pääkirjaston vauvakinossa esitetään aikuisille suunnattuja elokuvia vauvat ja taaperot huomioiden. 12. joulukuuta klo 10 valkokankaalla nähdään romanttinen draamaelokuva Kaikenkattava kauneus, jossa tragedian kokenut mies alkaa kirjoittaa kirjeitä rakkaudelle, ajalle ja kuolemalle. Elokuvan kesto on 115 min, ja se on ikärajaltaan kaikille sallittu. Elokuviin voi tulla myös ilman vauvaa. 

Rajamäen kirjastossa kokoonnutaan 12. joulukuuta jouluisten yhteislaulujen äärelle. Laulantaa säestää vanhaan tuttuun tapaan Jiri Kuronen. K60-tapahtuma alkaa kello 15. Samana iltana pääkirjastossa kokoontuu Kalevalaisten Naisten lukupiiri kello 18. Lukupiirissä käydään läpi Ann-Luise Bertellin teosta Ikävän jälkeen.  

13. joulukuuta Rajamäen kirjastossa on luvassa mukavaa puuhaa perheen pienimmille: aamulla kello 9.30 vietetään satutuokiota ja illalla kello 17–19 askarrellaan joulutonttuja.

Pääkirjastossa vierailee Karva-Kaverit ry:n lukukoira 13. joulukuuta kello 18–19. Lukukoira kuuntelee arvostelematta lukevaa lasta ja tarjoaa rennon tuokion lukemisen opetteluun. Varaathan aikasi etukäteen kirjastosta. Samaan aikaan Klaukkalassa puikot suhisevat novellikoukussa, jossa tehdään käsitöitä kirjaston henkilökunnan lukiessa ääneen novelleja.  

Lasten joululaulut raikuvat pääkirjastossa 14. joulukuuta kello 18. Konsertin järjestää Nurmijärven musiikkiopisto, jonka soitto-oppilaat säestävät lasten yhteislaulantaa. 

Maksutonta asianajajan neuvontaa on tarjolla pääkirjastossa 15. joulukuuta kello 17 alkaen. Lakiasioissa opastaa asianajaja Juha Linninen. Maksuttomia jonotuslappuja aletaan jakaa asiakaspalvelussa kello 16. Asiointiaika on 20 minuuttia per asiakas. 

Klaukkalan kirjaston kirjapiirissä puhutaan 19. joulukuuta kello 18 Anna Soudakovan kirjasta Varjele varjoani. Kirjapiiriä luotsaavat Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso. 

Joululaulut raikuvat myös Klaukkalan kirjastossa. 20. joulukuuta kello 15 alkavan K60-tapahtuman ohjelmistossa on perinteisiä, iloisia ja tunnelmallisia joululauluja. Laulunopettaja Minna Nyberg laulattaa ja antaa äänenkäyttövinkkejä.

Pääkirjaston elokuvakerhossa nähdään joulukuun elokuvana tunteikas draama Aina lähellä sinua. Elokuva kertoo vakavasti sairastuneesta yksinhuoltajaisästä, jonka on päätettävä paras mahdollinen huoltaja pienelle pojalleen. Elokuvakerho kokoontuu 21. joulukuuta kello 17.30. Elokuvan kesto on 95 min ja ikäraja K7. 

Joulun välipäivinä pääkirjastossa järjestetään lapsille satutuokio ja elokuvaesitys. 28. joulukuuta kello 10 satusoppi Sananjalassa luetaan satuja ja kello 14 Männistössä katsellaan lastenelokuva Pähkinänsärkijä ja Taikahuilu, joka on muunnelma Pähkinänsärkijä-tarinasta. Elokuvan kesto on 84 min ja ikäraja K7/K4. 

Pääkirjasto järjestää elokuvaesityksen nuorille 29. joulukuuta kello 17. Elokuva tarkentuu myöhemmin. Samana iltana kello 18 pelataan aikuisten lautapelejä Klaukkalan kirjastossa. 

Galleria Villessä jatkuu Corinna Helenelundin näyttely Meduusa ja kissankieli. Galleria Toivossa on esillä Sirkku Saukonojan akvarellimaalauksista tehtyjä joulukorttioriginelleja. 

Kirjaston kaikki joulukuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

 

 

 

 

Takaisin listaukseen