Ajankohtaista

Kuntavaalit 2021

Kiinnostaako työ vaalilautakunnassa?

28.4.2021

Oletko kiinnostunut osallistumaan työhön demokratian palveluksessa vaalilautakunnan jäsenenä tai varajäsenenä 13.6.2021 vaalipäivänä? Työaika on äänestysaikana klo 8-20 ja sen jälkeen osallistut vielä ääntenlaskentaan. Lisäksi lauantaina 12.6 on valmistelevia tehtäviä.

Kunnanhallitus nimeää vaalilautakunnan varajäsenet ja jäsenet noudattaen tasa-arvolain mukaisia säännöksiä toimielinten jäsenten kokoonpanosta. Tehtävästä tehdään työsopimus, siitä saa palkkion ja työtodistuksen.

Jäsenen tulee olla 18 v. täyttänyt Nurmijärven kuntalainen, eikä hän itse saa olla ehdokkaana kuntavaaleissa. Tehtävään annetaan koulutus kunnan keskusvaalilautakunnan toimesta kunnantalolla 19. 5 ja / tai 21.5. (saman sisältöinen koulutus, vaalilautakunnittain kutsuttuna) klo 16-18.

Vaalilautakunta:

  • Jäsenten ja varajäsenten on oltava kuntalain mukaan vaalikelpoisia kunnan luottamustoimeen
  • Jäsenenä tai varajäsenenä ei voi olla ehdokas. Kelpoisuuteen vaikuttava ehdokkuus tarkoittaa ehdokkuutta missä tahansa kunnassa!
  • Jäseneksi tai varajäseneksi nimetty voi toimia kaikissa vaalilautakunnan tehtävissä lukuun ottamatta seuraavaa: vaalilautakunnan jäsenenä oleva ehdokkaan puoliso, lapsi, sisarus tai vanhempi ei saa toimia vaalilain 73 §:n 2 momentissa tarkoitettuna äänestäjän avustajana. Puolisoilla tarkoitetaan aviopuolisoita sekä avioliitonomaisissa olosuhteissa ja rekisteröidyssä parisuhteessa eläviä henkilöitä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Sari Forsströmiin pikaisesti.

Sähköposti: sari.forsstrom@nurmijarvi.fi
Puhelin: 040 317 2015

 

Takaisin listaukseen