Ajankohtaista

Ilmastotyö, Joukkoliikenne, Liikenne, Pyöräily, Tapahtumat

Kiinnostaako kestävä ilmastoviisas liikkuminen? Asukastilaisuus 2.5. pääkirjastossa

20.4.2023

Tieliikenne on suurin kasvihuonepäästöjen aiheuttaja Nurmijärvellä, vähempipäästöisiä liikkumistapoja pitäisi lisätä.  Kestävästä, ilmastoviisaasta liikkumisesta järjestetään asukastilaisuus 2.5.2023 klo 18–19.30 Nurmijärven pääkirjastossa. Tilaisuudessa kerrotaan ja keskustellaan Nurmijärven joukkoliikenteestä, sen järjestämistavasta, ympäristöystävällisyydestä ja ajankohtaisista asioista. Lisäksi aiheina ovat kävely- ja pyöräteiden rakentaminen sekä sähköautojen latauspisteet. Tilaisuudessa ovat paikalla kunnan, ELY-keskuksen ja Korsisaaren edustajat. Lapsille järjestetty ohjattua toimintaa tilaisuuden ajan.

Joukkoliikenne – mitä, miten ja miksi?

Nurmijärven kunta ja Uudenmaan ELY-keskuksen edustaja esittelevät Nurmijärven joukkoliikenteen järjestämistapaa. Nurmijärvi ei kuulu HSL-alueeseen ja joukkoliikenne on järjestetty 10-vuoden mittaisella käyttöoikeussopimuksella.

Liikennöitsijä Korsisaari kertoo joukkoliikenteen ympäristöystävällisyydestä ja ajankohtaisista kuulumisista.

Jalankulun ja pyöräliikenteen kehittäminen

Nurmijärven jalankulun ja pyöräliikenteen edistämisohjelman laatimisen yhteydessä järjestettiin asukaskysely, jonka tuloksia esitellään lyhyesti. Lisäksi kerrotaan tulevien jalankulku- ja pyöräilyväylien rakentamisprosessista sekä kohteiden tilanteesta ja suunnitelmista.

Sähköautojen latauspiste – mihin haluaisit sellaisen?

Tilaisuudessa on mahdollista esittää toiveita sähköautojen latauspisteiden sijoittamisesta. Toiveet merkitään tilaisuudessa olevalle kartalle.

 

Tieliikenne aiheuttaa suurimman osuuden Nurmijärven kasvihuonekaasupäästöistä. Päästöjä vähennetään esimerkiksi henkilöautoja sähköistämällä ja lisäämällä biopolttoaineen käyttöä. Lisäksi tarvitaan liikkumistapoihin muutoksia – henkilöautoilun vähentämistä, joukkoliikenteen ja kimppakyytien sekä kävelyn ja pyöräilyn lisäämistä.  

Asukastilaisuus on osa kunnan ilmastotyötä. Ilmastotyöstä lisätietoa löytyy kunnan verkkosivuilta.

Takaisin listaukseen