Ajankohtaista

Asuminen, Ilmastotyö, Nurmijärven Sähkö, Siistiksi, Sähkö, Tapahtumat

Kiinnostaako aurinkosähkö? Osallistu 19.5. klo 18–19 verkkotilaisuuteen!

6.5.2022

Nurmijärven Sähkön energianeuvoja antaa tietoa aurinkosähkön hankinnasta torstaina 19.5. klo 18–19 pidettävässä verkkotilaisuudessa. Tilaisuudessa käydään läpi muun muassa, millaiseen käyttökohteeseen aurinkosähkö voidaan asentaa, mitä lupia se vaatii ja mitä tukea hankintaan on mahdollista saada.

Miksi kannattaa valita aurinkosähkö?

Polttoaineiden vuoden kestänyt hinnannousu näkyy myös kotitalouksien energialaskuissa.  Sähkölaskuihin voi saada helpotusta aurinkoenergiasta, joka on uusiutuva, puhdas ja ehtymätön energiamuoto.

Aurinkosähkön valinta on myös ilmastoteko, sillä aurinkoenergian käyttö pienentää hiilidioksidipäästöjesi määrää.

Aurinkopaneelien hankkiminen on taloudellisesti kannattavaa, koska keväästä syksyyn on meillä mahdollista tuottaa lähes kaikki päivän aikana tarvittava sähkö aurinkopaneeleilla. Investointi maksaa itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa. Tarvikkeet ja työ kannattaa hankkia asiaan perehtyneeltä sähköasentajalta

Millaiseen käyttökohteeseen aurinkosähköjärjestelmä voidaan asentaa ja mitä kaikkea sinun pitää tietää ennen sen ostoa? Mitä lupia tarvitaan ja mitä tukia voi saada? Näihin kysymyksiin saat vastaukset järjestettävässä tilaisuudessa.

Nurmijärven Sähköltä saa neuvoja aurinkosähkön hankintaan

”Nurmijärven Sähkö ei itse myy aurinkopaneelipaketteja, mutta meiltä saa apua aurinkosähkön hankinnassa ja siihen liittyvässä päätöksenteossa. Olemme yrityksenä aurinkosähkömyönteinen realisti”, kertoo Nurmijärven Sähkön energianeuvoja Jarmo Kauppi.

”Lähtökartoituksen avulla nähdään, miten nykyinen kulutus jakautuu ja miten pienvoimalan tuotto pitäisi optimoida, jotta kuluttaja hyötyisi investoinnistaan tehokkaimmin. Pyrin aina antamaan kuluttajille mahdollisimman totuudenmukaisen kuvan pienvoimalan hyödyistä ja tuottomahdollisuuksista”, korostaa Nurmijärven Sähkön energianeuvoja Jarmo Kauppi.

Kauppi uskoo, että aurinkosähkön käyttö tulee lisääntymään tulevaisuudessa. Tähän mennessä trendinä on ollut, että pienvoimaloiden määrä Nurmijärven Sähkön verkkoalueella on tuplaantunut vuosittain. Tämän vuoden odotuksena on, että pienvoimaloiden kokonaislukumäärä ylittää 500:n.

Pienvoimaloiden yleistyessä Nurmijärven Sähköllä on tärkeä tehtävä pitää verkko toimintavarmana myös silloin, kun pienvoimaloiden tuotanto äkillisesti keskeytyy ja sähkönsyöttöön syntyy piikki.  Aurinkosähkö ei rasita verkkoa kulutuksen osalta, mutta äkilliset tehonsiirtomuutokset voivat aiheuttaa ongelmia.

”Verkkoon tulevan energian määrää seurataan, jotta mahdolliset vaaranpaikat tunnistetaan ajoissa ja niihin voidaan varautua”, muistuttaa Kauppi.

Osallistu verkossa

Torstaina 19.5. klo 18–19 pidettävä verkkotilaisuus toteutetaan Teamsin kautta. Osallistuminen ei vaadi mitään sovellusta, vaan tilaisuuteen liitytään verkkosivuosoitteen kautta. Tilaisuuden verkkosivuosoite löytyy myös kunnan kotisivujen tapahtumakalenterista.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja kyselemään!

Tilaisuus on osa kunnan ilmastotyötä. Lue lisää www.nurmijarvi.fi/ilmastotyo

Nurmijärven Sähkö -konserni on Nurmijärven kunnan omistama energiapalveluyritys, joka tarjoaa asiakkailleen sähköön ja kaukolämpöön liittyviä palveluja.

Takaisin listaukseen