Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Keusoten maskisuositus päivittyy – kunta tiedottaa omista suosituksistaan pääsiäisen jälkeen

14.4.2022

Keusote tiedotti 14.4.2022, että väestön maskisuosituksesta luovutaan Keusoten alueella. Jatkossa kasvomaskin käytössä painotetaan entistä enemmän yksilön omaa harkintaa. Keusotessa seurataan THL:n 14.4. antamaa linjausta yleisen maskisuosituksen poistumisesta. Työpaikoilla ja työskentelytilanteissa, joissa maskien käyttö perustuu työsuojeluun ja asiakasturvallisuuteen, suosituksista ja määräyksistä vastaa työnantaja ja ohjeet laatii Työterveyslaitos. Nurmijärven kunta tiedottaa omalta osaltaan maskien käytöstä pääsiäisen jälkeen tiistaina 19.4.2022.

 

Keusoten tiedote 14.4.2022

Väestön maskisuosituksesta luovutaan Keusoten alueella. Jatkossa kasvomaskin käytössä painotetaan entistä enemmän yksilön omaa harkintaa. Keusotessa seurataan THL:n 14.4. antamaa linjausta yleisen maskisuosituksen poistumisesta.

Suosituksen päivityksestä huolimatta jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Kasvomaski estää pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kun käytät kasvomaskia, suojaat muita tartunnalta. Kasvomaski suojaa myös kantajaansa. Riskiryhmään kuuluvan kannattaa harkita laadukkaan maskin käyttöä, vaikka hän olisi täysin rokotettu.

Maskin käytöstä ei luovuta kokonaan

Työpaikoilla ja työskentelytilanteissa, joissa maskien käyttö perustuu työsuojeluun ja asiakasturvallisuuteen, suosituksista ja määräyksistä vastaa työnantaja ja ohjeet laatii Työterveyslaitos, ei THL. Maskien käyttö jatkuu ennallaan Keusoten sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastiloissa ja työnantajien ohjeiden mukaan sote-työtehtävissä.

Keusote suosittaa, että koulujen, oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen työntekijöille tarjotaan edelleen mahdollisuus käyttää laadukkaita maskeja. Keusote suosittaa, että näiden työntekijöiden maskien käytössä siirryttäisiin määräyksistä ja suosituksista kohti omaehtoista maskin käyttöä.

Koulujen oppilaille ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille Keusote suosittaa siirtymistä kohti omaehtoista maskin käyttöä. Keusote suosittelee, että kouluissa ja oppilaitoksissa tarjotaan edelleen maksuttomia maskeja. Maskeja voi käyttää halutessaan.

Takaisin listaukseen