Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Keusoten koronatilannekatsaus 30.8.2021: Tartuntamäärät tasaantuneet

31.8.2021

Keusoten alueen koronatartuntojen määrä on tasaantunut. Keusoten alueen ilmaantuvuus on 133 / 100 000 / 14 vrk, joka on hieman laskenut aikaisemmasta viikosta (162). Tartuntoja on edelleen paljon.

Viikolla 34 koronatartuntoja todettiin 131 kpl, joka on hieman vähemmän kuin viikolla 33 (135 kpl). Tartuntoja on todettu Järvenpäässä 36, Nurmijärvellä 36, Tuusulassa 30, Hyvinkäällä 21, Mäntsälässä 2 ja Pornaisissa 2.

Viikolla 34 tartunnanjäljityksessä on selvitetty runsaasti joukkoaltistumistapauksia kouluissa ja päiväkodissa. Mahdollisia altistumisia on tapahtunut baareissa, kuntosalilla, huoltoasemalla ja ravintolassa.

Yleisin tartunnanlähde on perhepiiri. Muita tartunnanlähteitä ovat kaveripiiri, ulkomaat, tapahtumat, yksityistilaisuudet tai tartunnanlähteestä ei ole tietoa.

Tartunnanjäljityksessä on tällä hetkellä 1–4 vuorokauden viive.

Viikolla 34 karanteenissa oli noin 450 Keusoten alueen asukasta.

Näytteenottomäärissä on pientä kasvua. Viikolla 34 koronanäytteitä otettiin 6 495 kpl, ja tätä edeltävällä viikolla 6 021 kpl.

Ajanvarauksetonta walk in -rokotustoimintaa laajalti useissa kunnissa

Koronarokotekattavuus on Keusoten alueella noin 70 %. Ensimmäisen koronarokotteen on saanut noin 142 000 asukasta, ja tehosterokotteen noin 97 000 asukasta.
12–15-vuotiaista 1. rokotteen on saanut noin 50 % ikäluokasta, ja 16–19-vuotiaista yli 70 %.

Keusoten rokotustilastoissa on edelleen viiveitä järjestelmässä esiintyneen virheen vuoksi, ja rokotustiedot ovat tällä hetkellä puutteelliset Nurmijärven osalta.

Keusoten alueen kunnissa järjestetään ajanvarauksetonta lounasajan walk in -rokotustoimintaa laajasti useissa kunnissa. Voit tulla rokotukseen ilman ajanvarausta arkipäivisin klo 10–14 rokotuspisteisiimme.
Seuraava lauantain walk in -rokotustapahtuma järjestetään kaikissa Keusoten alueen kunnissa lauantaina 4.9. klo 8.30–15.

Lue lisää: https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus/koronarokotukset/

Lisäksi ajanvarauksellisia rokotusaikoja on pyritty avaamaan myös arki-iltoihin.

Keusoten mobiilirokotusyksikön järjestämä koronarokotuskiertue yläkouluissa alkoi viime viikon perjantaina Pornaisista, ja jatkuu tällä viikolla muissa alueen suurimmissa yläkouluissa.
Viime viikolla 2. asteen oppilaitoksissa annettiin kiertueen aikana noin 1000 rokoteannosta.

Koronarokotuskiertue ei kata kaikkia Keusoten alueen pieniä alakouluja, joten näillä kouluilla rokotukset järjestetään kouluterveydenhuollon toimesta viikkojen 35 ja 36 aikana, riippuen rokotettavien määrästä. Koronarokotuskiertueeseen kuulumattomien koulujen oppilaille ilmoitetaan rokotuspäivä ja ajanvarauskäytäntö oman kouluterveydenhuollon kautta.

Rokotuspäivänä voidaan rokottaa vain kyseiseen päivään mennessä 12 vuotta täyttäneitä henkilöitä ja sitä vanhempia. Myöhemmin 12 vuotta täyttävät henkilöt voivat varata rokotusajan sopivana ajankohtana Keusoten rokotuspisteeseen. Lue lisää tiedotteesta.

Katso tarkemmat tiedot rokotussivuilta: keusote.fi/koronarokotukset

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-16.

Tietoa koronaviruksesta

 

Takaisin listaukseen