Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Terveys

Keusoten koronakatsaus 9.8.21 – Keusoten alue koronapandemian neljännessä aallossa, tartuntamäärät suuria

9.8.2021

Keusoten alueen koronatartuntojen määrä on noussut edelleen runsaasti, ja alue on pandemian neljännessä aallossa. Keusoten alueen ilmaantuvuus on 142 / 100 000 / 14 vrk, joka on noussut edelleen aikaisemmasta viikosta (96).

Viikolla 31 koronatartuntoja todettiin 167 kpl, joka on enemmän kuin viikolla 30 (115 kpl). Tartuntoja on todettu Nurmijärvellä 43, Tuusulassa 42, Hyvinkäällä 36, Järvenpäässä 26, Mäntsälässä 18 ja Pornaisissa 2.

Viime viikon koronatartunnoissa kolmasosassa tartunnanlähteestä ei ole tietoa.

Viikolla 31 tartunnanjäljityksessä on selvitetty joukkoaltistumistapauksia jääkiekkoharjoituksissa ja Tuusulassa yksityisessä palvelukeskuksessa.

Tartunnanjäljityksessä on tällä hetkellä viiden vuorokauden viive tartuntamäärien lisääntymisestä johtuen. Kaikille tartunnan saaneille ja altistuneille lähetetään ennakkoon tekstiviesti ja ohjeistus heti, kun tartunta on todettu. Tietyissä tilanteissa verisuonitukosten estolääkitys on syytä aloittaa ennen tartunnanjäljityksen yhteydenottoa, ja ohjeistamme tästä asiasta tarkemmin tekstiviestissä.

Viikolla 31 karanteenissa oli 300–400 Keusoten alueen asukasta.

Näytteenottomäärissä on tapahtunut hieman kasvua. Viikolla 31 koronanäytteitä otettiin 5 360 kpl, ja viikolla 30 4 388 kpl.

Kaksi rokoteannosta tarjoaa erittäin hyvän suojan koronaviruksen aiheuttamalta vakavalta taudilta, ja hillitsee epidemian leviämistä. Suosittelemmekin uusien tartuntojen ehkäisemiseksi ottamaan molemmat rokotusannokset, sekä noudattamaan huolellisesti koronaturvaohjeita. Varaa oma rokotusaikasi osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Katso voimassa olevat koronasuosituksemme ja aluehallintoviraston 5.8. voimaan tulleet ohjeet verkkosivuiltamme.

Alueen perusopetus ja lukiot aloittamassa lähiopetuksessa

Ammatillisissa oppilaitoksissa syyslukukauden opetus alkaa lähiopetuksen ja etäopetuksen yhdistelmänä.

THL ja Keusote suosittavat maskin käyttöä lähiopetuksessa 6. luokasta alkaen.

12–15-vuotiaiden koronarokotusten ajanvaraus käynnistyy, tehosterokotteen aikaistaminen 8 viikkoon mahdollista

Koronarokotekattavuus on Keusoten alueella 64,4 %. Ensimmäisen koronarokotteen on saanut 132 050 asukasta, ja tehosterokotteen 76 015 asukasta.

Viikon 31 aikana rokotteita annettiin yhteensä 10 807 kpl, joista tehosterokoteannoksia 8 183 kpl ja ensimmäisiä rokoteannoksia 2 624 kpl.

Tällä hetkellä 20–24-vuotiaiden rokotekattavuus on 56,4 %, ja 35–39-vuotiaiden 70,8 %. 50–54-vuotiaista tehosterokotteen on saanut 64 %, ja 55–59-vuotiaista 74,2 % (Tilanne 8.8.).

Lisätietoja koronatilastoista saat verkkosivuiltamme.

12–15-vuotiaiden nuorten perusterveiden koronarokotusten ajanvaraus käynnistyy tiistaina 10.8. Lue lisää tiedotteestamme.

Koronatehosterokotteen aikaistaminen kahdeksaan viikkoon on nyt mahdollista osassa Keusoten rokotuspisteitä. Järjestämme koronarokotuspäivän lauantaina 14.8. klo 8.30–14.30 Hyvinkäällä sekä Järvenpäässä, jolloin koronarokotteen voi tulla hakemaan ilman ajanvarausta. Lue lisää tiedotteestamme.

Lue lisää rokotuksista: keusote.fi/koronarokotukset

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-16.

Tietoa koronaviruksesta:

 

 

Takaisin listaukseen