Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Keusoten koronakatsaus 16.8.21 – alueen ilmaantuvuus nousee edelleen

17.8.2021

Keusoten alueen koronatartuntojen määrä on noussut edelleen runsaasti, ja alue on pandemian neljännessä aallossa, ja leviämisvaiheen kynnyksellä. Keusoten alueen ilmaantuvuus on 182 / 100 000 / 14 vrk, joka on noussut edelleen aikaisemmasta viikosta (142). Alueen ilmaantuvuus on samaa tasoa koko Suomen tämänhetkisen ilmaantuvuuden kanssa. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ilmaantuvuus on tällä hetkellä 305 (THL / Koronakartta 16.8.).

Viikolla 32 koronatartuntoja todettiin 195 kpl, joka on enemmän kuin viikolla 31 (168 kpl). Tartuntoja on todettu Nurmijärvellä 59, Hyvinkäällä 48, Tuusulassa 39, Järvenpäässä 35, Mäntsälässä 10 ja Pornaisissa 2.

Viikolla 32 tartunnanjäljityksessä on selvitetty joukkoaltistumistapauksia kouluissa, päiväkodissa, yleisötilaisuudessa, harrastusryhmässä ja yökerhossa.

Tartunnanjäljityksessä on tällä hetkellä viiden vuorokauden viive tartuntamäärien lisääntymisestä johtuen. Kaikille tartunnan saaneille ja altistuneille lähetetään ennakkoon tekstiviesti ja ohjeistus heti, kun tartunta on todettu.

Viikolla 32 karanteenissa oli noin 300–400 Keusoten alueen asukasta.

Karanteenin keskeyttäminen negatiivisella testituloksella Keusotessa ei mahdollista

Koronakaranteenin kesto on 10 vuorokautta. Muutos on tullut voimaan Keusoten alueella 2.8. alkaen uusiin karanteenipäätöksiin.

Karanteenin lyhentäminen negatiivisen testituloksen perusteella ei ole Keusoten alueella tällä hetkellä mahdollista. Toimintamallin käyttöönotto viivästyttäisi tartunnanjäljitystä entisestään.

Koronarokotuskiertue alueen yläasteilla, lukioissa ja toisen asteen oppilaitoksissa 19.8. alkaen

Koronarokotekattavuus on Keusoten alueella 66 %. Ensimmäisen koronarokotteen on saanut 135 162 asukasta, ja tehosterokotteen 83 534 asukasta.

Viikon 32 aikana rokotteita annettiin yhteensä 10 631 kpl, joista tehosterokoteannoksia 7 519 kpl ja ensimmäisiä rokoteannoksia 3 112 kpl.

Tällä hetkellä rokotekattavuus on 20–24-vuotiailla on 60,8 %, 35–39-vuotiailla 72,9 %, ja 40–44-vuotiailla 80,3 %. 45–49-vuotiaista tehosterokotteen on saanut 53,7 %, ja 50–54-vuotiaista 73 %. (Tilanne 15.8.).

Lisätietoja koronatilastoista saat verkkosivuiltamme.

Lauantaina 14.8. järjestettiin walk in -koronarokotuspäivä Hyvinkään ja Järvenpään rokotuspisteissä. Päivän aikana annettiin lähes 700 rokoteannosta.

Keusoten mobiilirokotusyksikkö järjestää koronarokotuskiertueen alueen yläasteilla, lukioissa ja toisen asteen oppilaitoksissa 19.8. alkaen. Oppilaat voivat kiertueen aikana ottaa koronarokotuksen ilman ajanvarausta koulupäivän aikana. Lisäksi koronarokotuksia tullaan tarjoamaan 6-luokkien 12 vuotta täyttäneille oppilaille kiertueen yhteydessä. Rokotuskiertueen avulla Keusote haluaa parantaa nuorten rokotuskattavuutta ja mahdollisuuksia koronarokotteen ottamiseen matalla kynnyksellä. Tiedotamme tämän viikon aikana lisää mobiilirokotusyksikön kiertueaikataulusta. Lue lisää tiedotteestamme.

Katso tarkemmat tiedot rokotussivuiltamme: keusote.fi/koronarokotukset

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-16.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen