Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Keusoten alueella runsaasti uusia tartuntoja Kaivohuoneen joukkoaltistumisen vuoksi

8.7.2021

Keusote tiedottaa 8.7., että Helsingissä ravintola Kaivohuoneella tapahtuneet joukkoaltistumiset 25.-26.6. ja 2.-4.7. ovat lisänneet koronavirustartuntoja huomattavasti myös Keusoten alueella.

Alueella on todettu jo 14 koronatartuntaa sekä jatkotartuntoja perhepiirissä, joiden lähde on Kaivohuone. Lisäksi muutamia nuorten koronatartuntoja on vielä selvityksen alla.

Nurmijärvellä on todettu viimeisen 14 vuorokauden aikana 31 uutta tartuntaa, ilmaantuvuusluku on Nurmijärvellä Keusoten alueen kunnista suurin, ollen 71,0/100 000 asukasta kohden. Päivittäin päivittyvät koronavirusluvut löytyvät Keusoten verkkosivuilta.

Koronalta suojautuminen on tärkeää

Parantuneesta koronatartuntatilanteesta huolimatta suojautuminen koronalta on hyvin tärkeää. Kesä ja lomat lisäävät ihmisten liikkumista julkisilla paikoilla ja tapahtumissa. Nämä ovat otollisia tilanteita koronan leviämiselle.

”Vain toimimalla kaikki yhdessä edelleen vastuullisesti, voimme estää tilanteen huononemisen”, muistuttaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Turvaohjeiden noudattaminen on ensisijainen tapa ehkäistä koronatartuntoja. Pese kädet riittävän usein, huolehdi hyvästä yskimishygieniasta, noudata turvavälejä, käytä kasvomaskia, vältä tarpeetonta kokoontumista joukkotilaisuuksiin, ota rokote ja mene testiin, jos saat koronaoireita.

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-16.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen