Ajankohtaista

Kaikki, Keusote, Koronavirus

Keusote valmistelee paikallisten kasvomaskiohjeistusten päivittämistä yhdessä kuntien kanssa

1.10.2021

THL on päivittänyt maskisuositusta 30.9.2021

THL suosittelee, että maskia käytetään edelleen etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. THL suosittelee, että erityisesti ne, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, huomioivat maskisuosituksen. THL suosittelee toistaiseksi kasvomaskin käyttämistä julkisessa liikenteessä koko maassa.

Huomionarvoista on, että THL:n päivitetty suositus ei koske terveyden- ja sosiaalihuollon, opetuksen tai varhaiskasvatuksen toimialoja eikä työyhteisöjä.

Lue lisää THL:n tiedotteesta >>

Keusote valmistelee paikallisia ohjeistuksia, toistaiseksi aiemmat ohjeistukset ovat voimassa

THL:n suositus antaa osviittaa kunnille ja eri toimijoille siitä, miten maskin käytön paikallisia ohjeita voidaan päivittää. Ohjeiden laadinnassa huomioidaan koronarokotusten edistyminen alueella, kohderyhmän riski sairastua vakavaan koronainfektioon, työsuojelun näkökulma, sekä ohjeiden vaikutus karanteenikäytänteisiin. Maskien käyttöä voitaisiin harkita vähennettävän toiminnoissa, joissa on matala tartuntojen leviämisen riski.

Keusoten alueella kahden rokoteannoksen saaneiden rokotuskattavuus alle 45-vuotiaiden keskuudessa on vielä alle 80 %. Esimerkiksi 12–15-vuotiaiden ikäryhmässä vasta 6,4 % on saanut tehosteannoksen. 16–24-vuotiaista tehosteannoksen on saanut noin 40 %. Tehosteannoksen voi ottaa aikaisintaan 6 viikon päästä ensimmäisestä rokoteannoksesta. Toisen asteen oppilaitosten ja suurimpien yläkoulujen tehosterokotuskiertue Keusoten alueella toteutetaan 4.–15.10. Maskien käytön vähentämistä voitaisiin ajoittaa esimerkiksi koulujen ja oppilaitosten syysloman tienoille.

Keusote valmistelee yhdessä kuntien kanssa paikallisia ohjeistuksia omalle alueelle. Valmistelutyö jatkuu ensi viikolla. Toistaiseksi aiemmat alueen koulujen ja oppilaitosten maskisuositukset ovat voimassa. Nurmijärven kunta tiedottaa asiasta kotisivuillaan, sosiaalisessa mediassa ja Wilma-järjestelmässä ensi viikolla.

 

Takaisin listaukseen