Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Liikunta, Lukio

Keusote: Uusia koronatapauksia 17, myös useita joukkoaltistumisia

3.12.2020

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedottaa, että torstaina 3.12. Keusoten alueella on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat Hyvinkäällä kaksi, Järvenpäässä 1, Mäntsälässä 3, Nurmijärvellä seitsemän, Pornaisissa yksi ja Tuusulassa kolme.  Tartuntoja yhteensä tällä hetkellä 919. Tartunnat ovat pääosin jatkotartuntoja perhepiiristä, joitakin tartuntoja työpaikoilta. Osaa ei voida kuitenkaan jäljittää.

Altistumistapauksia Nurmijärven alueella

Nurmijärven jalkapalloseuran, NJS miesten 20.v ja nuoremmat, jalkapalloharjoituksissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Ryhmässä on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 30.11. Ryhmän harjoitukset järjestettiin Klaukkalan tekonurmikentällä.   Yhteensä karanteeniin asetetaan vajaa 20 henkilöä.

Nurmijärven lukion Rajamäen toimipisteessä on todettu joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koulussa on ollut tartuttavuusaikana 30.11.-1.12. koronapositiiviseksi todettu henkilö. Yhteensä karanteeniin asetetaan alle 10 henkilöä.

Altistumistapauksia muulla Keusoten alueella

Järvenpään kaupungin kirjastossa viime perjantaina asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Kirjastossa oleskelleella henkilöllä on todettu koronavirusinfektio. Mahdollinen korona-altistuminen on voinut tapahtua 27.11. klo 11-15.

Keudan Wärtsilänkadun tilassa Järvenpäässä on tapahtunut koronavirusaltistuminen. Oppilaitoksessa on todettu koronapositiivinen henkilö tartuttavuusaikana 24.-25.11. Yhteensä karanteeniin asetetaan vajaa 20 henkilöä.

Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin.

Korona-oireet

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Toimi näin, jos epäilet altistuneesi

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Ajanvaraus näytteenottoon ja neuvonta

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099

Tietoa koronaviruksesta

 

Takaisin listaukseen