Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Keusote: Tehosterokotteen annosväli muuttuu 6 viikkoon

3.9.2021

THL on 2.9. muuttanut linjaustaan koronarokotteen annosvälistä. Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat pääsääntöisesti kaksi rokoteannosta. Vallitsevassa epidemiatilanteessa koronarokotteen annosväli voidaan lyhentää kuuteen viikkoon. Annosvälin muutos perustuu myyntilupaa edeltäneisiin tutkimuksiin ja on edelleen myyntiluvan mukainen.

THL suosittelee koronarokotteiden annosväliksi 6-12 viikkoa. Annosvälin tulee olla vähintään kuusi viikkoa, koska lyhyempi annosväli voi heikentää suojatehoa.

Annosvälin lyhentäminen koskee kaikkia ikäryhmiä. Muutos mahdollistaa myös koulu- ja oppilaitosrokotusten tehosteannosten antamisen aikaisemmin ennen syyslomaa.

Tehosterokotteen ottaminen

Tehosterokotteen lyhentäminen on tällä hetkellä mahdollista ajanvarauksettomassa Walk in -rokotuksessa tai ajanvarauksella puhelimitse. Sähköinen ajanvaraus mahdollistaa tällä hetkellä tehosteajan varaamisen aikaisintaan 8 viikon päähän, mutta tekninen muutostyö rokotteen aikaistamiseksi 6 viikkoon koronarokotusaika.fi palvelussa valmistunee piakkoin.

Lue myös

Koronarokotukset ilman ajanvarausta lauantaina 4.9.

Keusoten korona-sivut

 

Takaisin listaukseen