Ajankohtaista

Joukkoliikenne, Keusote, Koronavirus, Liikunta, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Keusote täsmentää koronaohjeistustaan – kunta jakaa kasvomaskit koulukuljetusoppilaille viikolla 48

21.11.2020

Tiedote 21.11.2020, päivitetty 22.11.2020 klo 17.45

Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymä (Keusote) tiedottaa 21.11.2020, että koronaepidemiatilanne Keusoten alueella huononee nyt nopeasti. Ilmaantuvuus on noussut ennätykselliseen lukuun 59/100 000 /2 vko. Keusoten alueella otetaan käyttöön 23.11. tiukemmat suositukset ja rajoitukset koronavirusepidemian laajenemisen ehkäisemiseksi.

Aikuisten ryhmäharrastusten tauottaminen koskee muutakin kuin urheilua

Ohjeiden noudattaminen on välttämätöntä, jotta tilanne ei muutu hallitsemattomaksi. Muun muassa yli 20-vuotiaiden aikuisten ryhmäharrastusten tauottamisella 13.12. saakka pyritään estämään alueemme joutumisen leviämisvaiheeseen, kuten pääkaupunkiseudulla on tapahtunut.

On tärkeää huomata, että Keusoten alueella ryhmäharrastuksilla tarkoitetaan muitakin kuin ryhmässä tehtäviä urheiluharrastuksia. Nurmijärven kunta keskeyttää kunnan järjestämän yli 20-vuotiaiden kaikenlaisen ryhmäharrastustoiminnan Keusoten suosituksen mukaisesti. Nurmijärven kunta suosittelee vakavasti kaikkia Nurmijärven kunnan alueella vastaavia ryhmäharrastuksia yli 20-vuotiaille järjestäviä keskeyttämään toiminnan 13.12. saakka.

Urheilussa ainoastaan maajoukkuetason, SM-tason, ykkösdivisioonan tai kansainväliselle huipulle tähtäävän ammattimaisen harjoittelun kohdalla tehdään poikkeus.

Maskisuositus koskee myös koulukuljetuksia

Taksin kuljettajien ja matkustajien maskisuositus koskee myös koulukuljetuksia. Nurmijärven kunta jakaa kaikille koulukuljetusoppilaille kasvomaskit viikolla 48. Tämä tarkoittaa sekä erikseen tilattavilla koulukyydeillä että joukkoliikenteellä kulkevia. Kasvomaskien jaosta tiedotetaan koulukyytioppilaita  Wilma-palvelun kautta viikonlopun aikana. Suosittelemme, että huoltajat voisivat huolehtia alkuviikon kasvomaskeista omatoimisesti.

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella pidettäväksi lainkaan, ja pienempienkin tilaisuuksien tarpeellisuutta on nyt syytä harkita tarkkaan.

Ajankohtaista Keusoten alueen koronatilanteesta

Lauantain 21.11. aikana uusia koronavirustartuntoja on todettu 21. Tartunnat kunnittain: Hyvinkää 7, Järvenpää 5, Mäntsälä 2, Nurmijärvi 2, Tuusula 5. Kokonaistartuntojen määrä 769. Tartunnat ovat peräisin perhepiiristä, ystävien tapaamisista pääkaupunkiseudulla, risteilyiltä, illanvietoista, työpaikoilta, kouluista ja salibandystä. Osa tartunnoista on sellaisia, että niitä ei voida jäljittää.

Vaikka oireet ovat lievät, on syytä mennä testiin nopeasti, ja jäädä pois työstä tai koulusta, sekä välttää sosiaalisia kontakteja jatkotartuntojen ehkäisemiseksi.

Lisäksi alueellamme on todettu tänään joukkoaltistumisia, joista tarkemmin tiedotteet verkkosivuillamme.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Oirearvio ja näytteenotto koronabotissa

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten ajanvaraus näytteenottoon tapahtuu Koronahoitopuhelimen kautta, p. 019 226 0099, 8-20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen.

Tietoa koronaviruksesta:

 

Takaisin listaukseen