Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Lapset, Opetus ja koulutus

Keusote: Seitsemän veljeksen koulussa altistumisia koronavirukselle

17.12.2020

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 17.12.2020, että Nurmijärvellä Seitsemän veljeksen koulussa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 8.-9.12. ja 14.12. Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat ovat saaneet tarkemmat ohjeet koulun kautta 17.12.

Mikäli koulu ei ole ollut yhteydessä teihin torstaina 17.12., altistuminen ei koske teidän lastanne.

Epäiletkö altistumista?

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Oireet

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Koronavirustestiin

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen