Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Lapset, Varhaiskasvatus

Keusote: Pilke päiväkoti Hipasssa joukkoaltistuminen koronavirukselle

16.2.2021

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 16.2.2021, että Nurmijärvellä yksityisessä päiväkodissa Hippa (Pilke päiväkodit) on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 11.2.–12.2.2021. Päiväkodissa altistuneet henkilöt asetetaan Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä karanteeniin. Karanteeniin asetetaan noin 60 lasta ja 12 aikuista. Karanteeniaika on altistumispäivän mukaan joko 16.2.–25.2. tai 16.2.–26.2. Päiväkoti Hippa on suljettu 26.2.2021 asti.

Kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin ja altistuneeseen henkilökuntaan. Koska Keusoten tartunnanjäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut, yhteydenotossa voi kestää joitakin päiviä. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta.

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, joka päivä klo 8–20.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen