Ajankohtaista

Aluehallintovirasto AVI, Keusote, Koronavirus, Terveys

Keusote: Nurmijärvi on siirtynyt koronaepidemian perustasolle, koronasuosituksia päivitetty

29.6.2021

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 29.6.2021, että Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen tiedotteen mukaan (28.6.) Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtaman koronakoordinaatioryhmän tilannekuvan mukaan Keski-Uudenmaan alueella epidemia on palannut perustasolle. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa tältä alueelta kokoontumisrajoitukset 29.6.2021 alkaen. Voit lukea lisää kunnan sivuilta. 

Alueemme koronasuosituksia ja -rajoituksia puretaan maltillisesti Venäjältä leviävän Intian Delta -variantin vuoksi. Keusote seuraa tilannetta aktiivisesti. Jos tilanteessa tapahtuu muutoksia, suosituksia ja ohjeita tarkastellaan uudelleen.
29.6. päivitetyt ohjeet Keusoten kotisivuilla:
Koronarajoitukset ja suositukset
Maskisuositukset

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.
Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-16.

Takaisin listaukseen