Ajankohtaista

Koronavirus, Terveys

Keusote: Klaukkalassa jäähallilla altistumisia koronavirukselle – kouluun saa tulla vain täysin terveenä

21.9.2020

Päivitetty 21.9.2020 klo 18.40

Nurmijärven Klaukkalan jäähallilla altistumisia koronavirukselle 

Nurmijärven Klaukkalassa on todettu useita joukkoaltistumisia jääkiekkoharrastuksessa. Altistumiset koronavirukselle ovat tapahtuneet Klaukkalan jäähallilla lasten ja nuorten jääkiekkoharjoituksissa sekä muussa seuratoiminnassa. Altistuneiden määrä nousee lähelle sataan henkilöön.

Koronavirukseen sairastunut henkilö on ollut Klaukkalan jäähallilla 14.9. ryhmien U13, U14 ja maalivahtien harjoituksissa, 15.9. ryhmän U13 harjoituksissa ja U14 vanhempainillassa sekä 18.9. innostumisvaiheen joukkueen harjoituksissa. Kuntayhtymä jäljittää tunnistettavissa olevat lähitapaukset, ottaa altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian ja asettaa altistuneet karanteeniin. Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti.

Karanteeniin asetettujen lasten huoltajia pyydetään olemaan välittömästi yhteydessä lapsen koulun rehtoriin, jotta koulu voi järjestää lapsen opetuksen karanteenin aikana.


Koronaoireista tulee hakeutua testeihin

Klaukkalan jäähallilla kyseisenä aikana olleiden toivotaan seuraavan tarkemmin vointiaan ja hakeutuvan koronavirustestiin, jos ilmenee lieviäkin oireita. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099.

Kouluun ei saa tulla oireisena

Koulun lähiopetukseen ei saa tulla kuin täysin terveenä. Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

 

Tietoa koronaviruksesta:

 

Takaisin listaukseen