Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Keusote: Nurmijärvellä Toreenin osaston työntekijällä koronavirustartunta

1.12.2020

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedottaa 1.12., että Nurmijärvellä Toreenin pitkäaikaisosastolla (Sointula, Arvola) on ollut tartuttavuusaikana 26.-29.11. koronapositiiviseksi todettu työntekijä. Hoitohenkilökunnalla on asiakaskontakteissa kasvomaski, mutta varotoimiksi koronapositiivisen kanssa kontaktissa olleet osaston potilaat ja henkilöstö testataan. Lisäksi osastolla on vierailukielto 1.-13.12., ja osaston asukkaat saavat hoivan ja huolenpidon huoneisiinsa.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten ajanvaraus näytteenottoon tapahtuu Koronahoitopuhelimen kautta, p. 019 226 0099, 8-20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen.

 

Tietoa koronaviruksesta:

 

Takaisin listaukseen